Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yarın Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların özellikle Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde) ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz’in iç kesimleri, Afyon, Eskişehir ve Sivas çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 8-10 derece azalırken, rüzgar da Marmara, İç Ege ile İç Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice esecek.

Öte yandan, Meteoroloji tarafından ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar ve çığ tehlikesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı da vatandaş uyarıldı.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul bugün yağmurlu, hava öğleden sonra soğumaya başlıyor, sıcaklık bugün 13, yarın 10 derece.

Ankara'ya yağmur öğleden sonra gelecek, Çarşamba öğleden sonra ise kesilecek. Sıcaklık yarın 6 derece.

İzmir parçalı bulutlu 18 derece. Bursa yağmurlu, Adana'ya ise yağmur yarın ulaşacak.

BÖLGE BÖLGE HAVA RAPORU

Marmara'da yeniden sağanak yağmur var, önce Trakya, akşama doğru tüm bölge soğuyacak. Yarın yağış kesiliyor ama soğuma devam edecek sıcaklık 10 dereceyi fazla geçemeyecek, bir sonraki yağmur Cuma günü gelecek.

İç Anadolu'da sıcaklık 4 derece daha artıyor, Konya'da 18 dereceye çıkacak. Ancak akşam yağmur geliyor ve yarın sıcaklık hızla düşecek o nedenle Çankırı, Yozgat ve Sivas’a karla karışık yağmur yağabilir, Perşembe sıcaklık yeniden yükselecek.

Ege'de bugün Kütahya-Ayon çevrelerine kısa süre yağmur yağacak, bölgenin güneyi ise açık. Yarın güneşli geçecek ama poyrazla soğuma olacak. Perşembe günü ise kuvvetli lodos havayı daha ılık hissettirecek.

Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz de bugün hava ılık. Yarın ise durum değişiyor, Antalya’dan Gaziantep’e kadar esecek karayel havayı 4-5 derece soğutacak. Aynı gün Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'ya yağmur da yağacak.

Doğu Anadolu'da hava bugün sakin, önemli bir yağış yok. Ancak yarın Marmara üzerinden gelecek yağışlı hava sağanaklar ve Erzurum-Tunceli arasına kar bırakacak.

Doğu kesimlerinde sıcaklığın biraz daha arttığı Karadeniz'de, yarın hava 8 derece birden soğuyacak, karayel çok sert esecek, o nedenle Bolu ve iç kesimler boyunca bira ara karla karışık yağmur da bekleniyor. Yağış bölgeye bugün geliyor ama kısa süre kalacak. Yarın yağmurdun en kuvvetli yağacağı yer Doğu Karadeniz.

KUZEY VE DOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ YAĞIŞ İLE YARIN HAVA SICAKLIKLARINDA AZALMA BEKLENİYOR

Kuzey ve doğu kesimlerde kuvvetli yağış ile yarın hava sıcaklıklarında hissedilir derecede azalma beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre, yurdun büyük bölümünde etkili olacak yağışların özellikle Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde) ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olması bekleniyor.

Yağmur ve sağanak şeklindeki yağışlar, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Sivas çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Ülke genelinde sıcaklıklar 8-10 derece azalırken, rüzgar yarın Marmara, İç Ege ile İç Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetlice esecek.

Söz konusu bölgelerde, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması istendi.

Editör: TE Bilisim