Kobiler için de artık yüz güldürücü bazı destekler verilmeye devam ediliyor. Kobilere devlet tarafından faizsiz kredi olanağı sunuluyor. Bu sayede esnafa finansman kolaylığı sağlayarak maddi kazanç sağlamasına da yardımcı olunuyor. Devlet destekli kobi kredisi denildiği vakit ilk akla gelenlerden biri olarak ise KOSGEB geliyor. KOSGEB kredisinin sağlamış olduğu birçok avantajlar var. En hoşa giden avantajlarından birisi de  düşük faizli ya da sıfır faizsiz bir şekilde krediyi kullanacak olmanız. İlk olarak bu krediden yararlanmak adına izlenmesi gereken yollardan birisi de başvuru işlemlerinizi yapmanızdır. Eğer ki başvurunuz olumlu şekilde sonuçlanırsa  anlaşmalı bankalara gidebilirsiniz. Sadece esnaflar değil aynı zamanda ticari hayata adım atmak isteyen girişimcilerde artık sunulan bu cazip imkanlardan gönül rahatlığı ile yararlanabiliyor. Kosgeb kredisi anlaşmalı bankaların neler olduğu da bir diğer merak edilen konular arasında bulunuyor. Bunlar Akbank, Halk Bank, İş Bankası, Ziraat bankası, Vakıf bank, Deniz Bank, Yapı Kredi ve Garanti yer alıyor.

Kobi Destek Kredisi Alma Yolları

Kobi destek kredisinden yararlanmanız için öncellikle şartları taşımanız gerekiyor. Bu şartların şüphesiz en önemlisi olarak ise kredi notunuzun yüksek olması diyebiliriz. Eğer ki kredi notunuz yüksekse o zaman devlet destekli kobi kredisi alma hakkını elde etmiş olursunuz. Sadece bunlarla sınırlı kalmayarak bankalarda ödeme devamlılığı, olumlu ödeme gibi olumlu sayılabilecek şeyler yapmanız gerekiyor. Bu krediyi almak isteyenler içinde mutlaka kobi olmanız gerekir. Ayrıca hangi alanda destekli kredi alınmaya başlanacaksa da o alanda özelleştirmiş olduğu şartları taşıması gerekiyor. Anlaşmalı bankaların yolunu tutarak gittiğiniz zaman bankalar tarafından gerçekten ticari faaliyetlerin yürütüp yürütmediğiniz incelenmiş olacaktır. İşletmeniz bankalar nezdinde değerlendirme altına alınmaya başlayacaktır. Bankaların bir diğer bakacağı ayrıntılar arasında ise yıllı mali ödeme tablosu, kredi kullanma amacı, kredi notu  gibi hususlar olacaktır. Banka tarafından birtakım belgeler sizden talep edilebilir. Bu belgeler daha çok ticari gazete sivil kaydı ve ikametgah üzerine oluyor. Yapacağınız başvurular inceleme altına alındıktan sonra olumlu ya da olumsuz olabilir.

Kobi Destekli Krediyi Kimler Alabiliyor?

Adından da anlaşılacağı üzere bu krediyi alma hakkına sahip olan vatandaşların ticari faaliyetler içerisinde olması gerekiyor. Kobi işlerini büyütmek, yürütmek anlamında destek olanağından yararlanma talebinde bulunulabilir. Kredi için başvuruda bulunan kobiler için bankalarda hangi kobi grubuna mensup olduğuna dair incelemeler yapar.

Faizsiz kredi hakkında daha fazla detaylı bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

http://www.kredivepara.com

Editör: TE Bilisim