Hazırlık toplantısında Demokrat Partililere seslenen Uluocak,

Bu üç seçimin çok önemli olduğunu, bu yerel seçime hazır olduklarını dile getirirken şunları söyledi:
“Yerel seçime Demokrat Parti olarak hazırız. Zeytinburnu başta olmak üzere diğer ilçelerimizi de hazırlıyoruz. Önümüzdeki hafta Zeytinburnu ilçesinde sokağa çıkacağız. Hem Belediye Başkan adayları, hem Meclis üyeleri, hem de parti adaylarını belirliyoruz.“ dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Elif Günay

Sayın Uluocak ; Türkiye ekonomik krizden nasıl kurtulur düşüncesine,

“Hükümet’in yaptığı iki büyük iş var. Birincisi, Bulduğu yeşil alanları inşaat yapıyor. İkincisi ise, zamanında yapılmış yolları genişleterek vatandaşın karşısına çıkıyor. Fakat bunlar ölü yatırımlardır“ dedi.
Hükumetin 3. Köprüyü yapmak için her yeri yıktığını da söyleyen Uluocak ,ilerde bir deprem olması durumunda bütün çadır alanlarının yerlerinin binalarla dolduğunu, bu köprünün İstanbul trafiğinin % 5’ini çözeceğini söyledi.

Konuşmasının büyük bir kısmında, 3. Hava limanı konusuna değinen Uluocak; Türkiye’nin hava limanına şuan için ihtiyacı olmadığını, Yeşilköy’deki hava limanının 2020ye kadar kontratı olduğunu ve işletmecinin 2020ye kadar Yeşilköy hava limanını işleteceğini, aynı zamanda hava limanı sorununu azaltmak için Anadolu yakasında Sabiha Gökçen hava limanının yapıldığını dile getirdi. Bu hava limanlarının genişlemeye müsait olduğunu hatta iç ve dış borçlarımızı karşılamaya müsait olduğunu söyledi.

3. köprünün, 3. hava limanının ayağından kanal İstanbul’un geçmesi; İstanbul’un kuzeyinde nefes almayı sağlayan tüm ormanlık alanların zorlanması demektir.

“Demokrat Parti olarak inşaatlar yapılmasına karşı değiliz fakat kentsel dönüşüm yasası ile yenilenen binaların sorunlu oluyor. İstanbul’un göbeğinde KİPTAŞ ve TOKİ var, bizler demokrat parti olarak KİPTAŞ ve TOKİ’yi İstanbul dışına çıkaracağız çünkü TOKİ Anadolu’da evsiz barksızlar için lazımdır.“ derken
“İstanbul’un %75’inde markalı Müteahhitlerin olduğunu, halbuki hükümet diğer müteahhitleri desteklemesi gerektiğini, çünkü vergilerin büyük kısmını karşıladıklarını söylerken; “Yapılan KİPTAŞ konutlarının özellikle Zeytinburnu’ndaki halkı mağdur. Sümer’de yaşayan çoğu vatandaşın evini satmış durumda, çoğu da Zeytinburnu’nda yaşamıyor. Bizler Ataerkli bir aile yapısına sahibiz bu sebeple Kiptaşın verdiği 1+1 evlerde rahat etmek mümkün değildir” dedi.

Süleyman Uluocağın konuşmasının ardından Mustafa Bey , Yer altı zenginliklerimizin çok önemli olduğunu dile getirirken Besim Sadık Er ise; İmar planlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Haberin Videosu;

http://istanbultimes.tv/video/0289158001380101111
Editör: TE Bilisim