Daha önce darbe skandalı yaşanan CNN Türk ekranlarında yine bir darbe skandalı yaşandı. Reha Muhtar'ın sunduğu Çok Farklı Programı'nda darbeye ''çok farklı'' bir övgü geldi.

Son zamanlar CNN Türk'te yayınlanan programlarda skandal üstüne skandala yaşanıyor. Bu programlardan sonra CNN Türk'teki büyük değişim kamuoyunun dikkatlerini çekmeye başladı.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan programa akıl almaz konuşmalar damgasını vurdu. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş darbe hazırlaklarının yapılmasının suç olmadığını savunurken darbe yapmanın yasal dayanağı olduğunu savundu.. Skandal darbe savunmasına da Reha Muhtar hiç tepki vermezken YARSAV Başkanı Eminağaoğlu devreye girdi. Eminağaoğlu, ''hiçbir yasa Anayası askıya aldırma yetkisi vermez'' dedi. En sert tepki ise Emekli askeri hakim Ümit Kardaş'tan geldi. Kardaş, 27 Nisan muhtırasını örenek vererek ''resmen bir tehditti'' dedi.

Darbenin alenen övüldüğü programlar kamuoyundan büyük tepki görmüştü.

DAHA ÖNCEDE YAŞANMIŞTI

Daha önce CNN Türk Ekranlarında yayınlanan Fikret Bila ve Radikal Ankara Temsilcisi Murat Yetkin'in sunduğu Ankara Kulisi programında açık açık darbe övülmüştü.

Programda Arcayürek, darbe istemenin normal olduğu yönünde konuşmaya başlaması üzerine Mehmet Yılmaz da destek vermişti. Fikret Bila'nın da aynı yönde fikir beyan etmesi üzerine Mustafa Karaalioğlu "hayatımda darbenin bu kadar övüldüğü başka program görmedim" diyerek tepki göstermişti.

Editör: TE Bilisim