Büyükşehir Belediyesi ise boğulma ve olası sağlık sorunlarına karşı ekiplerini seferber etmiş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü tarafından 5 ayrı halk plajında her hafta deniz suyunun temizliğini analiz ediyor. Sonuçlar İBB’nin internet sitesinden de yayınlanıyor. Büyükşehir’in ölçüm sonuçlarına göre Marmara Denizi sanılanın aksine temiz ve gönül rahatlığı ile yüzülebilir.

296 CANKURTARAN

Büyükşehir, kendi sorumluluğundaki plajlarda 70 cankurtaran ile birlikte, İstanbul genelindeki diğer plajlarda 226 olmak üzere, 22 plajda 296 cankurtaran, 16 cankurtarma botu, 10 adet kurtarma jeti ve 7 ATV aracı ile hizmet veriyor. Ayrıca her plajda, halkın huzurlu bir gün geçirmesi için güvenlik personeli bulunuyor. Temizlik kontrolleri ise gün aşırı düzenli olarak yapılıyor. Belediye’ye bağlı iki plajdan ücret alınıyor. Avrupa Yakası’ndaki Güneş Plajı’na giriş 15 lira. Anadolu Yakası’ndaki Caddebostan-1 Plajı’nın giriş ücreti ise 10 lira. Büyükşehir Belediyesi, diğer halka açık plajlardan ücret almıyor.. 

ŞİLE ALARMDA

Geçtiğimiz yıllarda sık sık boğulma vakalarıyla gündeme gelen Şile sahilleri de alınan önlemler sayesinde bu sorunu aşmış görünüyor. Büyükşehir’e bağlı cankurtaran ve sağlık ekipleri Şile’de yoğun bir mesai içindeler... Şile’de 7 plaj bulunuyor. Olası boğulmalara karşı sağlık ekipleri ve 4 ambulans bu plajlarda hazır bekletiliyor. Boğulma sorunu yaşayanlar ilk müdahalenin ardından gerekli görüldüğü takdirde ambulans-helikopter bile hastaneye sevk ediliyor. 21 İtfaiye, 78 Cankurtaran, 2 Zodiac, 10 ATV, 7 Jet-Ski ve gerektiğinde ambulans-helikopter Şile’ye yüzmeye gelenler için hizmet veriyor.

Editör: TE Bilisim