Yoğun programları olan Belediye başkanları birde yeni ve orijinal fikirler geliştirmek için zaman bulamayabilirler.Ancak meclis üyeleri ve danışmanlar düşünüp ilçenin geleceği adına sürekli başkana ayağı yere basan ve çok bütçe gerektirmeyen öneriler yapmaları gerekir diye düşünüyorum.Bunu söylerken de  meclis üyeleri ve danışmanlar şow yapsınlar da demiyorum.Zeytinburnu ilçesinde üç dönem(15 Yıl)üst üste meclis üyeliği yaptıkları halde el indirip kaldırmaktan başka iş yapmayan o kadar çok meclis üyesi tanıyorum ki doğrusunu söylemek gerekirse ilçe adına çok üzülüyorum.

Başkanı ve yardımcılarını zorda bırakmayacak o kadar güzel  projeler yapabilirler ki ilçe halkı o projeyi sunan ve ilgilenen meclis üyesini ömrü sonuna kadar unutamaz.

Bana göre her meclis üyesi mutlaka yıl içinde başkan’a orijinal bir proje sunmalıdır. 

İlk örneği de ben vereyim;

Önerimin somut olması için isim vererek bir örnek vermek istiyorum.Altı yıldır meclis üyesi olan Diş hekimi Yasemin Çön  ilçemizde sıkıntı ile başı belada olan binlerce ev hanımına belediyenin kasasında bir kuruş para çıkmadan Avrupa birliği fonlarından hakkımız olan milyonlarca Eurodan çok az bir kısmını alarak ev hanımlarının el emeği göz nuru olacak ürünler üretmelerine ön ayak olacak bir çalışmaya öncülük yapabilir.

Üretilip satılan ürünlerle hem ülke ekonomisine,hem ilçe ekonomisine hem de aile bütçelerine  müthiş bir katkı yapılamasına ön ayak olursa bu kötümü olur yani ? 

Bu hayırlı çalışma yapılırsa ilçemizde yıllardır çöpe atılan deri kırpıntıları dahi paraya döneceği için sadece el emeği göz nurundan milyon dolarlar kazanma şansı vardır.

Meclis üyeleri o kadar güzel çalışmalar yapabilirler ancak hiç kimse alın teri akıtmak istemiyor.Bu böyle olunca da meclis üyeliği sona eren kişi unutulup gidiyor.

Bu sadece aklımda olan bir çalımaydı.Bunun gibi ilçemizde uygulanabilir o kadar iş sahası var ki danışmanlar ve meclis üyeleri bununla kafa yoracakları yerde kim başkan yardımcısı  olacak veya kimin hangi makama geleceğinin hesabını yaparlarsa ilçe sittin sene aynı yerde kalır benden söylemesi. 

Ellerinde uygulayacakları projesi olmayan meclis üyeleri bu yazının müellifi ile temasa geçsinler ben halkın ve ilçenin selameti için elimden gelen destekleri kendilerine bila ücret sağlarım.

Daha ne diyeyim. Temennim bu dönem seçilen meclis üyeleri ve danışmaların da eski meclis üyeleri gibi ilçeye orijinal bir proje kazandırmadan tarihteki yerlerini almazlar umarım.yarın çok geç olabilir hemen şimdi düşünün ve uygulayın diyorum.   

Zeytinburnu’nda Bilgi Evleri

Bir zamanlar yolları yazın tozdan ve dumandan,kışın da çamur ve sudan geçilmeyen Zeytinburnu çok şükür artık yok.Bunun yerine çok sağlam ve kaliteli de olmazsa yolları taş kaplama ve aydınlık bir Zeytinburnu ilçesinin olduğunu her kes kabul ediyor artık.

Bu gelişmeler ve güzellikler var diye burada yapılması gereken her şey yapıldı demek de elbette ki doğru değil. 

İki hafta önce Zeytinburnu kültür merkezinde yapılan kitap okuma yarışmasında dereceye girenler için düzenlenen ödül törenine katılmış ve çok keyif aldığımı söylemiştim.Çünkü bende tam 35 yıldır yayıcılık ve kitap satışı yapan bir ailenin bireyi olarak konu kitap olunca ilgi ve merakım kat be kat artıyor.  

Şu an yayıncılık yapan aile şirketimiz olan ÇETİNER YAYINCILIK A.Ş.nin sahibi olduğu www.cetineryayıncılık.com sitemiz aracılığı ile çok yakında yüz binlerce kitap,kırtasiye ve kağıt grubu ürünü satışı yapacağız.Bazı okurlarımız telefon ve mail ayarak son 15 gündür gazetelerimizde çıkan kitap ve kırtasiye reklamlarımızdan dolayı keşke belediye ile birlikte istasyon çıkışında  “Zeytinburnu okuyor “teması ile bir kitap satış çadırı açsaydınız diye bir çok talep aldık.Bizde bu talebi ilgililere ileteceğiz.Kitap okumanın en alt seviyelere indiği günümüzde insanların kitaba kolay ulaşmalarını sağlarsak kendimizi bahtiyar  hissedeceğiz.

İnşallah  mail ve telefonlarla bizden bu talepte bulunan okurlarımıza olumlu bir cevap verebilme şansımız olur.

Bilgi evleri’nin ortamı ve çalışanları insan sevgisi ile dolu ve öğrencilere yardımcı olmak için ellerinden gelen her türlü gayreti gösteren çalışanlarla dolu olduğunu görmek öğrenciler adın beni umutlandırıyor.AKDEM de faaliyete girdi burada çok güzel  çalışmalar yapıldığını duymaktayım.Nasip kısmetse çok yakın zamanda burada çalışan idarecilerle gidip tanışarak halkımıza ne tür hizmetler verdiklerini siz okurlarıma aktaracağım. 

                                   * * *                  * * *                * * * 

Merkez Efendi Etkinliklerine Seyit Nizam ve

İstanbul’un Fethi ile ilgilide bir bölüm ilave edilsin

Seyit Nizam hazretleri peygamber efendimizin 27.göbekten torunu olduğunu bir çok vatandaşımız bilmiyor.Murat başkan’dan Merkez efendi etkinliklerini her sene 15 Mayıs veya 20 Mayıs ta başlatsın bunun bir kısmında Seyit Nizam Hazretleri için ayrılsın.Mayısın 25 inden 29’una kadar da dört gün İstanbul’un fethine ayrılsa tek  bir organizasyon ile üç tane önemli iş yapılmış olur diye düşünüyorum.Her yıl 29 Mayıs günü ilçemiz sınırları içinde olan Belgratkapıdan temsili fethi gösterisi yapılıyor.Bu önerdiğim konular uygulama alanı bulursa Tur firmaları ile anlaşılarak  ilçemize binlerce Turist çekilebilir.

Bunu yapmak için ek bir bütçe ve çalışmaya da gerek yok yeter ki proje üzerinde biraz çalışılsın çok yararlı sonuç ve neticeler vereceğinden şüphem yoktur.

Panorama 1453 müzesinin de ilçemiz sınırları içinde olması ilçeye çok şey kazandırıyor. Zeytinburnu ilçesi Marmara denizinden başlayıp Ayvansaray’ kadar uzanan sur bandı boyunca uzanan tarihi geçmişi çok eski olan bir yerleşim yerdir.Burada düşünülen kültür adası projesi bir an önce hayata geçirilmelidir artık.    

[email protected]

Editör: TE Bilisim