NTV'de canlı yayınlanan özel röportajda konuşan Devlet Bakanı Bülent Arınç önemli açıklamalarda bulundu.. Arınç'ın sözlerinden öne çıkan satırlar şunlar:

AÇILIM SİL BAŞTAN MI YAPILACAK?

Sürecin askıya alındığı veya sil baştan yapılacağı konusundaki düşünceye katılmıyorum. Sayın Başbakan’ın bu sözlerinin bir tepkiden geliştiğini düşünüyorum. Bu süreç devam etmeye mecbur ve devam edecek. Sonucu riski ne olursa olsun bunu Türkiye için yaptığımız bu konuda ısrarlıyız. Şu anda bize "Bu yolda devam edin" diyorlar. Yaptığımız anketler de bunu gösteriyor.

BU OLMAMALIYDI

30-35 kişilik bir grubun Habur'dan giriş yapıldığı sırada karışlaşılan birtakım davranışlar ve bir örgüt propagandasına, Öcalan propagandasına dönüşen bir karşılama yapılaması hepimizi üzmüştür. Psikolojik ve toplumsal olarak bir karşılığı var ama bu bir propagandaya dönüşmemeliydi. Acılı insanların ülkesinde böyle bir kahraman karşılaması hiçbir zaman olmamalıydı. Bu tür olayların tekrarlanmaması lazım. Bu konuda halkımıza da siyasi partilere de gelenlere de onları gönderenlere de büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu devam ederse işin sonu ne olur bunları düşünmemiz gerekiyor. Sayın Başbakan da bizde yapılanlardan rahatsız olduğumuzu yaptığımız konuşmalarda ifade ettik. Bu olmamalıydı. Gelişler çok iyi, arkasının gelmesini ümit ediyoruz.

BAYKAL'A AĞIR ELEŞTİRİ

Baykal tam bir felaket tellalı. Baykal en ağır sözler, en ciddi ithamlarla bir negatif enerji dinamosu gibi çalışıyor.. Baykal ve Bahçeli, toplumda ayrışmayı körükleyen açıklamalar yapıyor. CHP ve MHP'nin düşmanca tavrına üzülüyorum ve acıyorum. Şehit yakınlarını tahrik eden açıklamalar yapılıyor.

DÖNÜŞLER SÜRECEK

Kasım ayında dağdan dönüşlerin devam edeceğini biliyorum.. DTP'nin de alacağı dersler var. İ

RTİCA İLE MÜCADELE BELGESİ

Biz TSK'nın yıpranmasını kesinlikle istemeyiz.. Buna izin vermeyiz. TSK'yı ilgilendiren konular hakkında her şeyi konuşmam doğru değil.. Bütün kurumların şeffaf ve denetlenebilir olması gerekli. Artık Baykal bile bu belgeye sahip çıkmıyor. TSK da sahip çıkmıyor. Eskiden böyle bir belge çıksaydı kimse buna karşı çıkmazdı. Belgenin aslı ortaya çıktıysa gereği yapılmalı.. Bu yargının işi. Kurtlar Vadisi'nin çeşitli versiyonlarını Türkiye'de görmek mümkün. Bu yeni bir senaryo da olabilir ama yine de araştırılması gerekir.

DOMUZ GRİBİ Gelirse,

domuz gribi için aşı olacağım. Her sene aşı olurdum zaten.. Bazen faydasını gördüm, bazen görmedim. Ama aşı olacağım..

Editör: TE Bilisim