Açılışa Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da katılıyor.

Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Moskova'ya gitti.

AYNI ANDA 10 BİN KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK
Rusya Müslümanları Dini İdaresi tarafından inşa ettirilen caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı üslubuyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Moskova Merkez Camii'nde aynı anda 10 bin kişi namaz kılabilecek.

Altı katlı olarak inşa edilen camide yaşlı ve engelliler için altı adet asansör bulunuyor. 46 metre yükseklikteki özgün kubbe 27 metre çapında.

Camin şerefelerinde oluşturulan özel alanda ziyaretçiler Moskova’yı seyredebilecek.

170 milyon dolara mâl olan caminin ana sponsorluğunu iş adamı Süleyman Kerimov üstlendi.


TÜRKİYE'NİN KATKISI BÜYÜK

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, camiye Türkiye’den gelen mimarların, hattatların, mermer ustalarını, tezhipçilerin önemli katkıları olduğunu belirterek, “Biz kendileriyle beraber bayram yapmak istiyoruz. Bu caminin açılışı sadece Rusya Müslümanları için değil, umum İslam dünyası için bayramdır. Türkiye’nin maddi ve manevi yardımları oldu. Biz bu iyilikleri unutmayız. Gelecekte de Rusya ve Türkiye Müslümanları arasında dostluk ve muhabbetin artması için dua ediyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilisim