İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta birbirinden güzel altı konserle İstanbullulara müzik ziyafeti sunacak. 
 
Klavsenin başarılı ve tutkulu virtüözlerinden Mahan Esfahani, bu kez zengin bir repertuvarla
28 Mart Pazartesi günü CRRye kalpleri fethetmeye geliyor. Thomas Tomkins ve Orlando Gibbonsun eserlerinin seslendirileceği “Mahan Esfahani Klavsen Resitali” 20.00de başlayacak.
 
Usta tenor Nicholas Phan, viyola da gambada Ann Marie Morgan ve lavta ve teorboda Michael Leopold, 29 Mart Salı günü Cemal Reşit Reyde sahnesinde bir araya geliyor. Sanatçılar,
A Painted Tale” başlığıyla sunacakları konser, eşsiz bir seçkiyle 20.00de İstanbullu sanatseverlerin karşısında olacak.
 
Barok müzik üstadı ve klavsen sanatçısı Andrea Marcon yönetimindeki Venedik Barok Orkestrası, Barok dönemin en seçkin eserleriyle 31 Mart Perşembe günü müzikseverlere uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir performans vaat ediyor. Venedik Barok Orkestrası, CRR Konser Salonunda bir kez daha 16. ve 17. yüzyılın en değerli eserlerinin yeniden keşfedilmesine ışık tutacak. Müzisyenler, İstanbullu dinleyicileri için 20.00de sahnede olacak.
 
"Çocuklar ve Gençlerle Müziğe Yolculuk" projesinin nisan ayındaki programında, Azerbaycanlı ünlü piyanist Doç. Dr. İslam Manafov, piyano enstrümanının ortaya çıkışını, gelişimini, önemli besteciler ve yorumcuları, orkestra ve orkestra şefinin önemini anlatacak. Etkinlik, 2 Nisan Cumartesi günü 13.00te gerçekleşecek.
 
Mandolin sanatçısı olarak “En İyi Solist” kategorisinde Grammy adayı olan dikkat çekici ve maceracı müzisyenlerden Avi Avital, 2 Nisan Cumartesi günü 20.00de CRR Konser Salonunda müzikseverlere harika bir gece yaşatacak. Sanatçıya akordeonda Ksenija Sidorova ve vurmalı çalgılarda Itamar Doarinin eşlik edeceği konser, 20.00de başlayacak.
 
İstanbulda Pazar Konserleri Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe ile devam ediyor
 
“İstanbulda Pazar Konserleri” başlığı altında sanatseverleri Türk müziğinin usta sesleriyle buluşturan CRR, 3 Nisan Pazar günü Türk Halk Müziğinin iki usta ismi Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşeyi ağırlayacak. Türk Halk Müziği tutkunlarına unutamayacakları bir türkü ziyafeti sunacak olan konser, 14.00te başlayacak.
 
  
Editör: TE Bilisim