Eğitimciler Birliği Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube’nin düzenlemiş olduğu “Şube İşyeri Temsilcileri Eğitim Programı” Bahçelievler İhlas Koleji’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Bölümü Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, 1 Nolu Şube Eski Başkanı Emrullah Aydın’ın da katıldığı şube işyeri temsilcileri eğitim programında İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Kadın Kolları Başkanı Hülya Mesri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ile 1 Nolu Şube’ye bağlı Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Başakşehir, Güngören, Esenler, Zeytinburnu ilçelerinden katılan çok sayıda işyeri-okul temsilcileri de hazır bulundu.
 
ÖNCELİĞİMİZ İNSANLARI TANIMAK
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, medeniyet değerlerimizin inşasında yan yana, omuz omuza bulunduğumuz şube yönetim kurulum, ilçe başkanlarım, ilçe yönetimlerimiz, kadın komisyonu üyelerimiz, sendikacılığın temel taşı, uç beyi olan işyeri temsilcilerimize ve bu güzide topluluğun bir arada bulunmasına katkıda bulunan İhlas Koleji yetkililerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “14 Şubat 1992 tarihinden itibaren ‘önceliğimiz, kendimizi insanlara tanıtmak değil, insanlarımızı tanımak olan’ anlayışla üyelerimizin genel anlamda eğitim sorunlarının çözümünde yapıcı olma, çözüm odaklı yaklaşımlar sergileme gayreti içerisinde olduk. Bu anlayış çerçevesinde Sendikamız, özlük mücadelemizde 3.Dönem Toplu Sözleşmeye imzayı atarak maaş ve ücretleri iki yıllık toplam % 19,2 oranında artırdıklarını, enflasyon farkıyla maaş ve ücretlerin koruma altına alındığını, angaryaya son verilerek nöbet ücretini getirdiklerini, 450 bin eğitim çalışanına ilave bir derece aldıklarını, sınav ücretlerindeki adaletsizliğe son vermek suretiyle sınav ücretini %250 arttırdıklarını” söyledi.
 
KAZANIMLARIN ARTMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
 
Kurs merkezlerinde görevli memur ve hizmetlilere fazla çalışma ücreti ödenmesinin sağlanması, emekli maaşlarına 100 tl ilave artış % 19,1 zam alınması, emekli ikramiyesinde 3765 TL ilave artışın sağlanması, 4/C’li personele 159 tl ek ödeme kazanımı, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin artırılması, toplu sözleşme ikramiyesinin toplamda %23,8 arttırılması, İLKSAN dayatmasına son verilmesi, şeflerin özel hizmet tazminatlarının 7 puan arttırılması ve maaşlarına 59 TL zam alınması gibi toplamda 213 kazanım elde etmek suretiyle büyük bir başarının altına imza attıklarını belirten Ferhat Öztürk, bu kazanımların daha da artması için sendika olarak çalıştıklarının altını çizdi.
 
657’DE İŞ GÜVENCESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ
 
1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, 27.07.1965 yılında çıkan 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu ile ilgili olarak da devlet memurlarının özlük, mali ve sosyal haklarını güçlendirici düzenlemeler olması gerekliliği üzerinde durarak, kamu görevlilerinin statü hukukunu aşındıracak düzenlemeler olmaması içinde birlikte gayret göstereceklerini, iş güvencesinin olmazsa olmazları olduğunu ve bununla ilgili yapılacak düzenlemelere de kesinlikle karşı olduklarını, belirtti.
Ferhat Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: “Bir düşüncenin ayakta durabilmesi, ya da ayağa kalkabilmesi için dört şey gereklidir: Bilgi, eylem, tefekkür ve heyecan…İmam Rabbani Hazretleri bu formülü ilim, amel ve ihlas olarak ifade eder. Buradaki tüm dostlarımız, millete giden yolun insandan ve kitaptan geçtiğini bilir. Kardeşliğin, karşısındakini imkân olarak değil; insan olarak görmeyi gerektirdiğini bilir. İnsan insanın kurdu değil; sorunudur, dostudur, gönüldaşıdır, davadaşıdır, hizmetkârıdır, yurdudur. Hatta bununla ilgili Yahya Kemal Beyatlı da ‘İnsan insanın ufkudur’der.”
 
TEŞKİLAT EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ
Programa katılan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi yaptığı konuşmada teşkilat eğitimine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Hem nicelik hem de nitelik olarak güçlü olmanın emeği değerli kılmada, ekmeğimizi artırmada, haklarımızı çoğaltmak ve korumak noktasında yürütülen mücadelenin etkili sonuçlar doğurmasında aracı olacağını belirten Selvi, “İşte bunun için Memur-Sen ailesi olarak 1 milyon; Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak da 400 bin üye hedefini gerçekleştirmek için çalışmalarımızı artırmalıyız, bunu başaracağımıza da inancımız tamdır” dedi.
 
EĞİTİMDE YENİLEŞME ŞART
Eğitimde yapılan reformlara rağmen hala kronikleşen sorunların var olduğunu söyleyen Selvi, “Bunların başında müfredatta ve ders kitaplarında; öğrencileri dünyadaki değişimlere değil, ideolojiye göre yetiştiren yönlendirmeler gelmektedir” şeklinde konuştu. Bütün bu sorunların giderilebilmesi için seferber olmak durumundayız diyen Selvi, “Sendika olarak bunun için çalışıyoruz, çaba harcıyoruz. İnsanlığa yeni bir soluk gelecekse, bir şeyler değişecekse, bu bizlerin gayretleriyle olacaktır ve bu potansiyel Eğitim Bir Sen teşkilatlarında mevcuttur” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
Konuşmaların ardından katılımcılara, sosyal medya konusunda çeşitli reklam ajanslarında çalışmalar gerçekleştiren sosyal medya uzmanı Selahattin Tuncer, “ Sosyal Medya ve Algı Yönetimi” konusunda; Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Bölümü Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk ise “Teşkilat Kültürü ve Aidiyet Bilinci” konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler.
Program, katılımcılara verilen plaket takdimi ile son buldu.
 
 
 
    
Editör: TE Bilisim