Küçük büyük, herkesin çok sevdiği oyuncaklar arasında yer alan uçurtmanın, bir de müzesi var.

Dünyanın 33 ülkesinden toplanmış, 2700’e yakın uçurtma ve ilgili ürünlerle ile oluşturulmuş bu koleksiyon görülmeye değer.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesinde tamamen tiyatral anlatımla, interaktif bir şekilde gerçekleştirilen programda, sadece çocuklar değil yetişkinler de çok mutlu oluyor.

Çin’den gelen ejderhalar, Amerika’dan gelen bir ahtapot, Malezya’dan gelen birbirinden harika uçurtmalar, Japonya, Kore, Endonezya ve daha pek çok ülkeden gelen uçurtmalar, oldukça eğlenceli bir sunumla ziyaretçilerini bekliyor.

Girişlerin ücretsiz olduğu ve Cumartesi günleri de açık olan müze, tüm öğrenciler ve aileleri için hem eğitici hem de eğlenceli bir seçenek. 3 yaş ve üzeri tüm katılımcılara açık olan müzenin içerisinde yer alan uçurtma atölyesi var.

İsteyenler, atölye çalışmalarına da katılarak, rengarenk kağıtlardan, kendi uçurtmalarını yapabilmektedirler. Uçurtma eğitmenlerimiz de, tüm çalışma boyunca destek vermektedir.

Tüm mesai günleri 09.00 – 17.00 arası açık olan müzeye giriş ücretsizdir, atölye çalışmasına katılmak isteyenlerden ise, sadece uçurtma ücreti olarak 22.00 TL+KDV talep edilmektedir.

Programlara katılım için, randevu alınmasını özellikle öneriyoruz.

İletişim bilgileri 0216 553 23 37 – 0532 616 14 66 – www.ucurtmamuzesi.net

Editör: TE Bilisim