Genellikle genetik faktörlere bağlı olan dış kulak şekil bozuklukları (kepçe kulak), kulakların olduğundan daha iri gözükmesine ve yüz bölgesiyle oluşturduğu açının normalden daha fazla olmasına neden oluyor. Özellikle çocukluk döneminde çevreden gelen alaylar, kişiyi mutsuz ederek sini bozuyor. Normal şartlarda kulak gelişiminin 6 yaşında tamamlandığını belirten İstanbul Estetikdoktorlarından Op. Dr. Süleyman Kumbasar, yapılan en büyük hatanın kulak estetiği için ergenlik ve yetişkinlik dönemini beklemek olduğunu vurguluyor.

Kepçe kulakla alay edilmesi güvensizliğe neden oluyor

Okul çağı öncesi yapılan kulak estetiğinin çocuğun ileride karşılaşabileceği psikolojik sorunların önüne geçtiğinin altını çizen Op. Dr. Kumbasar, "Kulak estetiği için okul öncesi dönemin seçilmesini tavsiye ediyoruz. Kepçe kulağı olan bir çocukla dalga geçilmesi çocukta güvensizlik oluşturabilir. Okula başlar başlamaz çocuklar bu tip durumlarla karşı karşıya kalıyor ve psikolojileri bozuluyor. Sonrasında ergenlik döneminde sürekli kulaklarını saklamaya çalışan ve saç uzatan bireyler olarak karşımıza çıkıyorlar. Bu nedenle, sıkıntıları yaşamadan, mümkün olan en küçük yaşta operasyonun gerçekleştirilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Yara izi kesinlikle görünmüyor

İşlem hakkında bilgi veren Op. Dr. Kumbasar, "İşlem çocuk yaşta genel, yetişkinde local anestezi yöntemi ile yapılıyor. Ortalama 1.5 saat sürüyor. Aynı gün taburcu olunduğu için sosyal yaşantıdan kopma olmuyor. tan 3 hafta süreyle saç bandı takılmasını tavsiye ediyoruz. Saç bandının amacı, eski haline dönmek isteyen kıkırdağı tutan dikişlerin üzerindeki yükü azaltmaktır. 6 - 12 ay arasında kulak arkasında kalan iz iyileşiyor. Arkadan bakıldığında yara izinin görünme şansı ise kesinlikle bulunmuyor”dedi.

Editör: TE Bilisim