Aşırı dinci örgüt IŞİD, Türkiye’de ilk kez bir intihar eyleminde çocuk kullandı. Gaziantep’te bir okulun bahçesinde yapılan kına gecesine sızan çocuk, üzerindeki yelekte bulunan bombaları patlatarak katliam yaptı.

17 YARALININ DURUMU AĞIR
Gaziantep’te önceki gece yapılan düğün öncesi kına gecesine aşırı dinci terör örgütü IŞiD canlı bomba saldırısı düzenlemişti. Teröristlerin, üzerine canlı bomba yeleği bağladıkları 12 yaşındaki çocuğu kına gecesinde eğlenen diğer çocukların arasına yönlendirerek patlamasını sağladığı anlaşıldı. 94 yaralıdan 17’sinin durumu ağır.

SURİYELİ VE KÜRT AİLELER
Kına gecesinin yapıldığı mahallede daha çok iç savaştan kaçan suriyeliler ve doğu’dan göçen kürt aileler yaşıyor. kına gecesi de kürt ailelerin çocuklarınındı. Cumhurbaşkanı erdoğan, “Gaziantep’e dAiŞ’in (IŞid) yerleşme gayreti var. Terör nereden gelirse gelsin omuz omuza üzerine gideceğiz” diye konuştu.

DAHA 3 AYLIKTI
Saldırıda ölenlerin 28’i 15 yaşından küçüktü. Kurbanlardan 3 aylık Şehriban dün toprağa verildi.



HER GECE DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU
Canlı bomba kurbanlarından biri de 10 yaşındaki nisa Gören’di. nisa, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra ailesiyle her gece ‘demokrasi nöbeti’ tuttu.

"4 EVLADIMIN CESEDİNİ BULDUM"
Emine Ayhan canlı bomba saldırısında 4 çocuğunu kaybetti. Ağır yaralı olan eşi de hastanede yaşam mücadelesi veriyor. emine Ayhan şöyle dedi: “su içmek için eve girerken patlama oldu. hemen okulun bahçesine koştum. her yer parçalanmış ceset parçalarıyla doluydu. Aralarında çocuklarımın cesedini buldum. O an sinir krizi geçirdim. dünyam, her şeyim bitti. eğer sağ kalan 1 çocuğum olmasaydı intihar ederdim.”


SON 14 AYDA 333 KURBAN
Türkiye’de 5 haziran 2015’ten bu yana terör örgütleri Pkk ve IŞid kent içinde sivillere ve güvenlik güçlerine saldırı düzenliyor. Bu iki terör örgütünün istanbul, Ankara, diyarbakır, Mardin ve elazığ’da canlı bombalarla ya da bombalı araçlarla son 14 ayda düzenlediği saldırılarda 333 kişi öldü. Gaziantep’teki olay, Ankara Barış mitinginden sonraki en kanlı saldırı.


Editör: TE Bilisim