Kartal Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kartal Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle 2013-2014 eğitin öğretim yılı sonuna kadar devam edecek “Göz’de Önleyici Sağlık Taraması” ile Kartal’da bulunan 15 ilköğretim okulunda yaklaşık 3000‘e yakın ilköğretim birinci sınıf öğrencisinin göz muayenesi gerçekleştirilecek.

Hürriyet, Cumhuriyet, Yakacık Yeni, Yakacık Çarşı, Soğanlık Orta, Soğanlık Yeni ve Gümüşpınar Mahalleleri başta olmak üzere 15 ilköğretim okulunun bulunduğu mahallelerde göz taraması ilk olarak Soğanlık Orta Mahalle Öğretmen Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu’nda başlatıldı. Birinci sınıf öğrencilerinin kapsamlı göz kontrollerinin yapılacağı sağlık kampanyasında önleyici ve koruyucu sağlık uygulamaları hayata geçiriliyor.
Kartal Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hülya Koyun Çimen ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Demet Songurtekin’in de hazır bulunduğu göz taramasında, uzman doktorlar, öğrencileri üç kademeli muayeneden geçirdikten sonra gözlerinde sorun çıkan öğrencilere tedavi olanağı sağlıyor.

Kampanya kapsamının birinci sınıf öğrencileriyle sınırlı tutulmasına açıklık getiren Kartal Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hülya Koyun Çimen, okuma yazmada duyu organlarından gözün önemine dikkat çekerek, kamu sağlığını koruyucu olduğu kadar önleyici uygulamaların da olması gerekliliğinin altını çizdi. Hülya Koyun Çimen, “Göz’de Önleyici Sağlık Taraması; Kartal Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kartal Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle yürütülmektedir. Kartal Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi Hastanesi Göz Polikliniği’ne, verdikleri destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız” dedi.


 
Editör: TE Bilisim