İstiklal Caddesi’ndeki Galatasaray Lisesi’nin önünde buluşan çocuklar, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katılımıyla Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Başta İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin, hava trafiğini etkileyen toz bulutu yüzünden katılamadığı şenliğe, Güney Kore, Gürcistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden çocukların yanı sıra Elazığ ve Ordu’dan gelen öğrenciler katıldı.  

Sarıyer Vehbi Koç Vakfı  Lisesi Bando Takımı’nın coşturduğu kortej yürüyüşünde çocuklarla birlikte yürüyen Başkan Şükrü Genç’e, Kıbrıs Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. Kortej yürüyüşünün ardından meydandaki Atatürk Anıtı’na çocuklarla birlikte çelenk bırakan Başkan Şükrü Genç, Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bütün dünya çocuklarına armağan ettiğini belirterek, bütün çocukları ağırlamaktan ve kucaklamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gürcistan’dan gelen çocukların yaptıkları  gösteri meydandaki vatandaşlardan büyük alkış aldı.  

Editör: TE Bilisim