İlçede terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla başlatılan, "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor. 

Cudi Mahallesi Reyhan Sokak'ta teröristlerce düzenlenen saldırıda bir asker ile bir polis memuru ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis ve asker, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

CİZRE'DE ŞEHİT SAYISI 3'E ÇIKTI

Cizre İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında akşam saatlerinde çıkan çatışmada 1 polis memuru daha şehit oldu ve böylece şehit sayısı 3'e çıktı. Bugünkü çatışmalarda yaralanan 5 güvenlik görevlisinin de tedavisi sürüyor.

SINDIRGI'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte devam eden operasyonlarda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin ailesine acı haber ulaştı. Akşam saatlerinde şehidin Sındırgı ilçesine bağlı İbiller Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililer, acı haberi anne Gülay ve baba Eyüp Semerci'ye verdi. Evin önünde bir ambulans da hazır bekletilirken, ev Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit polisin acı haberi Sivas’taki ailesini yasa boğdu

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırıcı sonucu şehit düşen 24 yaşındaki özel harekatpolis memuru Ömer Güney’in acı haberi Sivas’taki ailesini yasa boğdu.

Cizre’de devam eden operasyonlarda görev yapan ve bugünkü saldırılar sırasında yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen özel harekat polis memuru Ömer Güney’in şehadet haberi Sivas’taki ailesine ulaştı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sağlık ekipleri eşliğinde gittikleri Mimar Sinan Mahallesi’nde oturan aileye acı haberi ulaştırdı. Evin önünde ambulanslar hazır bekletilirken, özel harekat polisleri de aileyi yalnız bırakmadı. Acı haberi duyan ailenin yakınları büyük üzüntü içerisinde ailenin evine akın etti. Fenalık geçiren bazı aile yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Ailenin oturduğu aparman Türk bayraklarıyla donatıldı.

Sami-Sevil Güney çiftinin 2 çoçuğundan büyüğü ve bekar olan Ömer Güney’in Aksaray PolisMeslek Yüksekokulu’ndan 2014 yılı Haziran ayında mezun olduğu ve ilk görev yeri olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atandığı öğrenildi. 21 Ekim 2015’te Şırnak’a atan şehidin 15 Aralık’tan bu yana dış görev ile Cizre ilçesine gönderildiği ve çıkan çatışmalar sırasında şehit düştüğü öğrenildi.

Şehit polis memuru Güney’in sosyal medya hesabında son dönemdeki operasyonlar ve şehitler ile ilgili paylaşımlarda bulunduğu görüldü. En son bugün şehit olmadan önce bölgedeki operasyonlar ile ilgili kamuoyunda yanlış bilinenlerin anlatıldığı bir site görsellerinin paylaşımını yaptığı görüldü. Şehit polis memuru Ömer Güney’in cenazesi yarın sabah Şırnak’taki törenin ardından memleketi Sivas’a getirilerek ikindi namazı sonrası toprağa verilecek.

GENELKURMAY: 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ



Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

"31 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu kahraman bir silah arkadaşımız ve kahraman bir polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 16.00 sularında her ikisi de şehit olmuştur. Çıkan çatışmada, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensuplarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

VALİLİK DUYURMUŞTU

Şırnak Valiliği sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Cizre İlçesi Cudi Mahallesi'nde bodrumkatında yaralıların olduğu belirtilen binanın yakınlarında, teröristlerin güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda 5 güvenlik görevlisinin yaralandığını duyurmuştu. 
Editör: TE Bilisim