Sokakta her türlü isteği ve sorunu olan insan karşınıza çıkıyor ve sesini yetkililere  ulaştırmak için sorununu anlatıyor …

Oda Tv ,Mynet, Son dakika, Sözcü,halk Tv  başta olmak üzere bir çok haber portalı   ve televizyon kanalı bizden izinsiz yaptığımız sokak söyleşilerinden kendilerine göre ilginç buldukları kısımları alıp yayınlıyorlar. Sokak’te engelli çocuğunun maaşı kesilen kadında derdini anlatıyor.  İnşaata türkü söyleyen gençte bir türlü söyleyeyim sesimi duyurun diyor. Bizim işimiz da bu olduğu için kanunların verdiği izin çerçevesinde taleplerini yayınlıyoruz.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Evet diyen ve Evet’i destekleyen Yayın Kuruluşları çok güzel evet cevapları olduğu halde hiçbir şey yapmıyorlar sonrada Siz hayır için mi çalışıyorsunuz diyerek muhabirlerimizi suçluyorlar ve mahalle baskını yapıyorlar

Bir medya kuruluşu olarak son 40 gündür İstanbul’un sokaklarında  Referandum için yarın sandık önünüze gelirse cevabınız evet mi olur hayır mı sorumuza  bazı ilçelerde evet önde bazılarında hayır. Bizim hiçbir zaman Evet veya Hayır önde olsun önyargımız yok olamazda. İlçenin toplamda söyleşini yayınlıyoruz .Bir de en ilginç evet ve hayırlarını tek yayınlıyoruz.  Evet veya Hayır cevapları hoşuna gitmeyen bazı izleyenlerimiz bilip bilmeden bizi yargılamaya tabi tutarak çizmeyi aşmaktan behis görmüyorlar. Onları cevabımız çizmeyi aşmazsanız iyi olur demek isteriz.

Çizmeyi Aşmak deyiminin anlamı ve hikayesi 

Bilmediği işe, yetkisi dışındaki konuya karışmak anlamında bir deyim.


Hikayesi
Milad-ı İsa'dan üç asıl evvel Efes'te Apelle (Apel) isimli bir ressam yaşarmış. Bu ressamın en büyük özelliği yaptığüı resimleri halka açması ve gizlendiği bir perdenin arkasından onların tenkitlerini dinleyip hoşa gidecek yeni resimler için fikir geliştirmesi imiş.

Günlerden birinde bir kunduracı, Apel'in resimlerinden birini tepeden tırnağa süzüp tenkide başlamış. Önce resimdeki çizmeler üzerinde görüşlerini bildirip, kunduracılık sanatı bakımından tenkitlerini sıralamış. Apel bunları dinleyip gerekli notları almış.

Ancak bir müddet sonra adam, resmin üst kısımlarını da eleştirmeye hatta teknik yönden, sanat açısından, renklerin kontrasından ve gölgelerin derecesi üzerine de ileri geri konuşmaya başlayınca Apel, perdenin arkasından bağırmış:

-Efendi, haddini bil; çizmeden yukarı aşma !

Yaptığımız çalışmaların herkesin hoşuna gitmesi mümkün değil…

Gazeteciliğin etiğini bilende bilmeyen de çizmeyi aşmayı marifet sanıyor. İmkan olduğu sürece gazeteci toplumun en sert şekilde lanetlediği ve nefret ettiği kişilerle konuşup haber söyleşi yapabilir. Burada gazeteciyi suçlamak en azılı katili savunan avukatı suçlamak kadar anlamsızdır. Gazeteci ve avukat işin, yaparken muhatap olduğu kişi çok yaramaz birisi olabilir. Avukatın onu savunması veya gazetecinin onunla söyleşi veya haber yapması  onu desteklediği katkı verdiği hükmü çıkmaz.

İstanbul Times Tv Özel You Tube Kanalımızda yayınladığımız Küçükçekmece sokak söyleşisi

Orada muhabirimiz bir bayana klasik sorumuzu sordu. Bayan da hayır  dedi. Neden kısmına geldiği zaman biz 35 yıllık Milli Görüşçüyüz FETÖ ile alakamız yok ama komutanlar askeri okulda öğrenci olan oğlumun’ da içinde yer aldığı  kişileri alıp bir yerlere bırakmışlar. Oğlum suçsuz ama yine de bizi araştırsınlar oğlumu sorgulasınlar darbe girişiminden bu yana 8 ay geçmiş halen oğlum mahkemeye çıkmadı. Bir de bize FETÖ’cü damgası vuruyorlar biz FETÖ’cü değiliz. Ben 15 yıldır Cumhurbaşkanımız Erdoğan için oy verdim ve  için ölüyordum ama şimdi artık onu sevmiyorum diyen serzenişlerini yayınladık diye muhabirimize dünya  kadar mahalle baskısı geldi.  Aynı video de bir çok güzel Evet diyen seçmen de var. Evet’i desteklediğini iddia eden hiçbir gazetenin  binlerce evet diyen seçmenin görüşünü  paylaştığını görmedik. Ama Hayır’ı destekleyeceğini ifade eden onlarca yayın kuruluşu videolarımızı alıp milyonlarca  kişiye ulaştırarak sempatizan toplamak istiyorlar. Hayır videolarımız paylaşılıyor diye bizi veya muhabirlerimizi  suçlayan Evet taraftarları bizi değil kendilerine bakmaları gerekir.

Herkes ürettiği mal veya hizmetin beğenilmesini takdir görmesini ister. Biz de ürettiğimiz sokak söyleşilerimizin izlenilmesini, beğenilmesini ve paylaşılmasını isteriz.

İşte Küçükçekmece sokak söyleşisinde halk ne demiş ?

Soru sorma tarihi     : 1 Mart 2018

Kaç kişiye sorulmuş : 80

% 45 ile 36 kişi Evet demiş

% 37 ile 29 kişi Hayır demiş

% 18 ile 15 kişi Kararsız

Bizi acımasız şekilde eleştiri oklarına hedef alan art niyetli  kişiler bu videoya baksın. Biz Yayın kurumu olarak gayet tarafsız ve demokratik bir yayın yapmışız.  Evet diyenler rehavete kapılıp kendi davalarına hizmet etmek adına  bir çabanın içine girmiyorlarsa biz ne yapabiliriz ?

Sokak söyleşilerini üretmek bizden, İstanbul Times Tv Özel You Tube kaynağımızın linkini
vererek paylaşmak sizden.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim