Yunanistan'da pazar günü yapılacak seçimler öncesi Syriza lideri Aleksis Çipras, seçim kampanyasının son mitingini başkent Atina'da yaptı. Sintagma Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaşa işaret eden Çipras, bunun cunta sonrası kalabalıkları andırdığını ve pazar günü zaferden çekince duyanların bu akşam bundan emin olabileceklerini söyledi.

"ZAFER İLAN EDİYORUZ"
Aleksis Çipras, "Bu akşam Syriza'nın zaferini ilan ediyoruz." dedi. Mücadelenin devam ettiğini söyleyen Çipras, "Bazıları kolaylıkla Syriza'yı, sizi ve bizi devre dışı bırakabileceklerini zannetti. Yanıldılar. Şimdi kimler çoğunluğu sağlayamayacağımızı umuyorsa bir kez daha yanılacaklar. Çünkü hesap ve planlarına sizi ve halkın arzusunu katmıyorlar" dedi.

"YENİ BAŞARILAR KAZANMAK İÇİN.."

Syriza'nın kime oy verdiğine bakmadan bütün Yunanların hükümeti olacaklarını belirten Aleksis Çipras, ilerici bir anlayışla 6 aylık hükümetin ardından yeni başarılar kazanmak için istikrarlı ve güçlü bir hükümet kurma yetkisi alacaklarını söyledi. Pazar günü yapılacak seçimlerin bir referandum olacağını da belirten Çipras, seçim ikileminin Yunanistan'ın geri gitmesi mi yoksa onurlu bir mücadeleye devam mı demesi olduğunu söyledi.

Syriza lideri, 40 yıl ülkeyi yöneterek halkın sırtına borç ve bütçe açıkları yükleyen eski rejimin yeniden dönmemesi adına halkın prangalardan bütünüyle kurtulması gerektiğini ifade etti.

KARARSIZ SEÇMENDEN DESTEK İSTEDİ
"Bizden daha fazlasını bekleyen her bir solcuya sesleniyoruz. Solun bir parantezden ibaret olduğunu iddia edenlerin haklı çıkmasına izin vermeyelim. Syriza'dan kaybedilen her bir oy, yozlaşma ve yolsuzluğa bir güven oyudur" diyerek kararsız seçmene seslenen Çipras, sandığa gitmemenin ise Yeni Demokrasi'nin kazancı olacağı uyarısında bulundu. 
Editör: TE Bilisim