Çınaraltı Sohbetleri’nde Pazartesi, Prof. Dr. Mehmet ÇAVUŞOĞLU’na Vefa …
 
İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)  İstanbul Şubesi olarak her hafta düzenlediğimiz Çınaraltı Sohbetleri’nin onbirincisinde, 27 Aralık 2010, Pazartesi günü “Merhum Prof.Dr. Mehmet ÇAVUŞOĞLU’na Vefa..” başlıklı sohbet gerçekleşecektir. Sohbette Merhum Prof. Dr. Mehmet ÇAVUŞOĞLU’nu talebeleri olan İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Prof.Dr. Muhammet Nur DOĞAN, Mimar Sinan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah UÇMAN ve Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı ve İLESAM İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durali YILMAZ çeşitli yönleriyle katılanlara anlatacaklardır.
 
Prof. Dr Mehmet ÇAVUŞOĞLU, 15 Ocak 1936’da Ordu’da İlk ve Ortaokulu Ordu’da bitirdikten sonra, Afyon ve İstanbul Haydarpaşa liselerinde okuyarak orta öğrenimini 1956’da tamamladı. Kısa bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine devam ettikten sonra Edebiyat Fakültesine geçti. 1962’de Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Lisans tezi “Yenişehirli Yahya Bey Divanı” idi. Ardından aynı Fakültede Prof. Dr. Ali Nihat TARLAN’ın asistanı oldu. Onun gözetiminde hazırladığı “Necati Bey Divanı’nın Tahlili ve Sistematik İndeksi” adlı tezi ile 1966’da doktor, “Yahya Bey ve Yusuf Züheyla Mesnevîsi” adlı çalışması ile 1973’de doçent unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi’nde Profesörlük kadrosu bulunamadığı için 1984 yılında, Mimar Sinan Üniversitesi’ne geçti. Orada, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü Kurdu. Aynı yıl içinde profesörlüğe yükseldi. 11 Temmuz 1987 günü, Manisa dolaylarında geçirdiği trafik kazası sonunda, 51 yaşını tamamlamasına yalnızca dört gün varken bu fani dünyadan ayrıldı.
 
Prof.Dr. Muhammet Nur DOĞAN, Prof. Dr. Abdullah UÇMAN ve Prof. Dr. Durali YILMAZ misafir olacağı; “Merhum Prof.Dr. Mehmet ÇAVUŞOĞLU’na Vefa..” başlıklı sohbet, her zaman olduğu gibi İstanbul- Beyazıt Devlet Kütüphanesi Konferans Salonunda saat 17.00’de başlayacaktır.
 
Editör: TE Bilisim