Çin'de 31 parmaklı bir bebek doğdu

Ali Halit Diker / Mynet Haber
Polydactyly, Yunanca'da poly (çok) ve daktilos (parmak) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor ve tahmin ettiğimiz üzere çok parmaklı anlamına geliyor.
Bu arada 'daktilo'nun kökenini de istemeden öğrendik ;)
Bu anomaliye sahip insanlarda genellikle fazladan bir baş parmak ya da serçe parmak bulunuyor.

Çin'de 31 parmaklı bir bebek doğdu

Polydactyly, bir çeşit mutasyon. Genellikle hamilelik ve gebelik sürecinde gerçekleşen bir genetik mutasyon sonucu ortaya çıkıyor ve ebeveynden çocuğa aktarılma ihtimali var.
'Sık rastlanmayan' dedik ama aslında bu genetik deformasyona sahip ünlü isimler de tanıyoruz. Mesela Halle Berry!

Çin'de 31 parmaklı bir bebek doğdu

Evet, doğru okudunuz. Die Another Day'in Bond kızı, X-Men serisinin Storm'u, Emmy ev Altın Küre Ödülleri sahibi Halle Berry'de de polydactyly var. Hollywood yıldızının sol ayağında fazladan bir baş parmak bulunuyor.

Amerika'nın en popüler talk show'cusunun da polydactyly olduğunu söylesek, ne dersiniz?

Çin'de 31 parmaklı bir bebek doğdu

Hayatı gerçek bir başarı hikayesi olarak örnek gösterilen Amerikalı talk show sunucusunun sol ayağında fazladan bir serçe parmak var.

Polydactyly'nin bazı türlerine müdahale edilebiliyor ve parmak sayısı azaltılabiliyor veya cerrahi müdahale ile eğer bir fonksiyon bozukluğu varsa düzeltilebiliyor. Fakat minik Hong Hong'un durumu için bu daha az fazladan parmağa sahip prodactyly vakalarına göre zor.
Hong Hong'un annesinde de polydactly var.

Çin'de 31 parmaklı bir bebek doğdu

Hong Hong'un bir başka ilginç özelliği ise ellerinde iki avuç içi olması ve baş parmaklarının olmaması.
Çin'de 31 parmaklı bir bebek doğdu
Bebeğin ailesi, cerrahi müdahale ile Hong Hong'un ellerindeki ve ayaklarındaki parmakları azaltmak istiyor fakat bütçeleri buna yetmiyor. Ailenin 20 bin ila 100 bin dolar arası bir paraya ihtiyacı var. Hong Hong'un ailesi yerel hayır kurumlarına başvurarak kamudan yardım alabilmeyi umuyor. 
Editör: TE Bilisim