CHP’liler, İstanbulluların adına Başkan Kadir Topbaş’a soruyor; “İstanbul’un birçok bölgesinde ve birçok İETT hatlarında pik saatlerde son durak dışında ara duraklarda Otobüslere binmek mümkün değildir.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hıdır Ulağ'ın Özel haberi

Saatlerce yolda bekleyen yurttaşların bu sorununun çözümü noktasında yapılan çalışmalar var mıdır? Topkapı Cevizlibağ’a sefer yapan 522’nolu otobüsler kaldırıldı, vatandaş da öğrenci de, 4 bilet yerine 6 bilet parası ödüyor, vatandaşın bu sorunu ne zaman çözülecek? Para ve zaman kaybının azaltılması için hangi çalışmalar yapılmıştır?”
CHP’liler, İETT mağduru vatandaşların sorunlarını bir kez daha İBB Meclisine taşıdı

İstanbul halkının sorunlarını ve mağduriyetlerini her ay İBB Meclis gündemine getiren CHP İBB Meclis Üyeleri Başkan Kadir Topbaş’ı bir kez daha göreve davet ederek sorunların çözülmesi için kişi ve kurumları uyarmasını istedi. CHP’li İBB Meclis Üyelerinin en son 2011 yılı Ağustos ayı birleşimlerinde İBB Meclis Başkanlığına verdikleri yazılı soru önergesinde,” İstanbul’un birçok bölgesinde ve birçok İETT hatlarında pik saatlerde son durak dışında ara duraklarda Otobüslere binmek mümkün değildir. Saatlerce yolda bekleyen yurttaşların bu sorununun çözümü noktasında yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa nelerdir? Önümüzdeki Eylül ayında ilk ve orta öğretim ile yüksek öğretim kurumları eğitime başlayacağından benzer diğer hatlardaki sorunların giderilmesi için hangi önlemler alınmıştır?” Sorularını ve endişeleri gündeme getirmişti.

Aradan geçen aylara rağmen sorunun çözülmediği ve yetkililerin vurdumduymazlığının devam ettiği önceki günler vatandaşların E–5 Karayolunu trafiğe kapatarak gerçekleştirdiği eylemle ortaya çıktı. CHP İBB Meclis Üyeleri Kadıköy’den Sultanbeyli’ne çok az sayıda İETT otobüsü bulunduğu için mağdur oldukları söyleyerek, Kadıköy’de E–5 Karayolunu trafiğe kapatarak eylem gerçekleştiren vatandaşların sorununu İBB Meclis gündemine yazılı soru önergesi olarak bir kez daha sundular. 

Her gün aynı sorunu yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar seslerini yetkililere ulaştırmak amacıyla böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyleyerek yetkilileri göreve davet ettiler.

Polisle karşı karşıya gelen vatandaşlar Kadıköy-Sultanbeyli arasında sefer yapan 18 U ile 18 K sefer sayılı İETT otobüslerinin sürekli dolu geçtiği gerekçesiyle mağdur olduklarını anlatmaya çalışarak evlerine zamanında gidemediklerinden dert yandılar.

Topkapı Cevizlibağ’a sefer yapan 522’nolu otobüsler kaldırıldı, vatandaş da öğrenci de, 4 bilet yerine 6 bilet parası ödüyor, vatandaşın bu sorunu ne zaman çözülecek? Para ve zaman kaybının azaltılması için hangi çalışmalar yapılmıştır?
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)  Meclisinin 2011 yılı Ekim ayı toplantılarının 12 Ekim 2011 Çarşamba günkü İBB Meclis birleşiminde CHP İBB Meclis Üyeleri; Dr. Hakkı Sağlam, Serdar Bayraktar, Hasan Gökpınar, Özgen Nama ve arkadaşlarının imzaları ile verilen yazılı soru önergeleri oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yazılı cevaplanması isteği ile hazırlanan yazılı soru önergesi şöyle;
“SULTANBEYLİ’de oturan bir grup vatandaş, Kadıköy’den Sultanbeyli’ne çok az sayıda İETT otobüsü bulunduğu için mağdur olduklarını söyleyerek birkaç gün evvel Kadıköy’de E–5 Karayolunu trafiğe kapattıkları gerçekleştirdikleri eylemle ortaya koydular. Eylem, polisin durağa iki boş otobüs getirmesiyle son bulduğu basına yansımıştır. Bu konuda yurttaşlarımız ile kolluk kuvvetlerinin zaman zaman karşı karşıya geldikleri hepimizin malumlarıdır. Bu Kapsamda;

1. Kadıköy-Sultanbeyli arasında sefer yapan 18 U ile 18 K sefer sayılı İETT otobüslerinin sürekli dolu geçtiği gerekçesiyle mağdur olduklarını anlatmaya çalışan vatandaşlarımızın bu sorununu gidermeye yönelik hangi çalışmalar yapılmıştır?

2. Kadıköy – Yenidoğan arasında sefer yapan 19 E sefer sayılı İETT ve Özel Halk   Otobüsleri sabahları son durakları olan Yenidoğan’dan; akşamları son durakları olan Kadıköy’den sürekli dolu kalktıkları için ara duraktan bu otobüslere binemeyen vatandaşlarımızın bu sorununu gidermeye yönelik hangi çalışmalar yapılmıştır?

3. Sultanbeyli – Topkapı Cevizlibağ arasında sefer yapan 522 ST sefer sayılı özel halk otobüsleri yeni düzenleme ile Mecidiyeköy’e kadar gitmekte olup; bu seferler nedeniyle Davutpaşa, Topkapı, Zeytinburnu ve çevresine işe gidenler ile Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa yerleşkesinde okuyan öğrencilerin para  (4 bilet yerine 6 biletle gidip-gelmekte) ve zaman kaybının azaltılması için hangi çalışmalar yapılmıştır?

4. Yenidoğan – Topkapı Cevizlibağ arasında sefer yapan 522 B sefer sayılı özel halk otobüsleri yeni düzenleme ile Mecidiyeköy’e kadar gitmekte olup; bu seferler nedeniyle Davutpaşa, Topkapı, Zeytinburnu ve çevresine işe gidenler ile Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa yerleşkesinde okuyan öğrencilerin para (4 bilet yerine 6 biletle gidip-gelmekte) ve zaman kaybının azaltılması için hangi çalışmalar yapılmıştır?

5. Yunusemre Mah (Sultangazi) – Vezneciler arasında sefer yapan 38 B sefer sayılı İETT ve Özel Halk Otobüsleri sabahları son durakları olan Yunusemre Mahallesinden; akşamları son durakları olan Vezneciler’den sürekli dolu kalktıkları için ara duraktan bu otobüslere binemeyen vatandaşlarımızın bu sorununu gidermeye yönelik hangi çalışmalar yapılmıştır?

6. Esentepe Mah (Sultangazi) – Eminönü arasında sefer yapan 399 C sefer sayılı İETT ve Özel Halk Otobüsleri sabahları son durakları olan Esentepe Mahallesinden; akşamları son durakları olan Eminönü’den sürekli dolu kalktıkları için ara duraktan bu otobüslere binemeyen vatandaşlarımızın  bu sorununu gidermeye yönelik hangi çalışmalar yapılmıştır?”
 
 

Editör: TE Bilisim