CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, hazırladığı önergeyle İçişleri Bakanı Muammer Güler'e döküm sahasının kapatılmasıyla baş gösteren sıkıntıları sordu. Hafriyat taşıyan kamyon şoförlerinin 1 ay içinde 2 kez seslerini duyurmak ve soruna dikkat çekmek için tepki eylemleri gerçekleştirdiğini hatırlatan Öğüt, Anadolu yakasındaki hafriyat döküm sahasının neden kapatıldığını sordu.

İstanbul Times Haber Merkezi


Ömerli hafriyat döküm sahasının kapatılması neticesinde kamyon şoförlerinin her gün yaklaşık 40 kilometre yol gitmek zorunda kaldığını ifade eden Öğüt, ayrıca "1000’in üzerinde mağdur kamyon şoförü olduğu ve hafriyatı Avrupa yakasına taşımanın trafiğe de olumsuz etkileri göz önünde bulundurulduğunda Anadolu yakasındaki döküm sahasının yeniden açılması veya başka bir uygun yer gösterilmesi planlanmakta mıdır" sorusunu yöneltti.

Önergesinde bazı inşaat firmalarının kayrıldığı yönündeki iddiaları da dile getiren CHP'li Öğüt, 2 inşaat firmasının hafriyatını Anadolu yakasına dökmesine neden izin verilerek kayrıldığını da sordu.
 
Editör: TE Bilisim