İstanbul Milletvekili ve 3. Bölge Seçim Koordinatörü Özgür Karabat, İstanbul’daki seçim sonuçlarının manipüle edilmesine ilişkin ilk girişimin daha seçim gecesi başladığını iddia etti.

Soru önergesinde Anadolu Ajansı’nın tarihsel ve kurumsal önemine vurgu yapan Karabat; “Anadolu Ajansı halkın milli menfaatlerini korumakla yükümlüdür. Milli mücadelenin ve Atatürk’ün mirası olan bu kurum, halkın vergileriyle ayakta durmaktadır. Dolayısıyla seçim gecesi bu tarihsel sorumluluğunun gereğini yapmamıştır!

Seçim sonuçlarının taraflı bir şekilde manipüle edilmesi, ilk elde Anadolu Ajansı tarafından yapılmıştır. Seçimin ilk saatlerinde hızla veri girişi yapan Ajans Sayın Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunun netleşmesi üzerine saatlerce veri akışını durdurdu!” dedi.

Bu açıkça halkın haber alma özgürlüğünün gaspıdır!

Karabat önergesinin devamında şu ifadelere yer verdi; “Seçime ilişkin tartışmalara neden olan kurumların başında gelen Anadolu Ajansı seçim sonuçlarında veri akışını sağlamakla görevli olduğu halde seçim gecesi bu görevini yerine getirmemiştir. Bu açıkça halkın haber alma özgürlüğünün gaspıdır!

AKP’nin itirazları yüzünden 10 gündür sonuçlanamayan İstanbul seçimlerinde iktidarın süreci bir çıkmaza sürüklediğini söyleyen Karabat, AKP iktidarı, cumhuriyetin, milli mücadelenin kurumlarını tahakkümü altına almıştır. Anadolu ajansı AKP lehine veri sağlayan bir konuma gelmiştir! Yüz yıllık kurumun adı son uygulamalarla gölgelenmiştir” dedi.

Basına yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı başkanını istifaya çağıran Karabat, Seçimin üzerinden 11 gün geçti Anadolu ajansından hala ses yok! Anadolu Ajansı’nı Milli Mücadele tarihimize uygun davranmaya, hukuka, adalete ve eşitliğe davet ediyorum! Anadolu Ajansı hiçbir siyasal görüşün temsilcisi olamaz! Olmamalıdır! Lütfen gereği yapılsın! Anadolu Ajansı Başkanını derhal istifaya çağırıyorum!” dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim