Tekirdağ Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Adem Dalgıç, AK Partili Ahmet Aygün döneminde belediyeye hibe edilen 59 AK 001 plakalı Audi marka otomobile plakasından dolayı binmediğini açıkladı. 'AK' plakasını protesto ettiği için otomobili kullanmayacağını ifade eden Dalgıç, "Bir partiyi simgeleyen plakaların araçlara takılması bir belediye başkanına yakışmaz. Bizim de alacağımız plaka 'CHP' olmayacak" dedi.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, 2004 yılındaki yerel seçimlerin ardından Tekirdağ Belediye Başkanlığı'na 2007 model Audi A6 marka makam aracı hediye etti. Dönemin belediye başkanı Ahmet Aygün'ün isteği üzerine araç plakası 59 AK 001 olarak alındı. Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Ahmet Aygün başkanlık koltuğunu CHP'li Op. Dr. Adem Dalgıç'a devretti. Yeni başkan Adem Dalgıç, partililerden ve vatandaşlardan gelecek tepkilere karşı 'AK' plakalı makam otosuna binmedi. Yine Belediye
Başkanlığı'na ait 59 AY 059 plakalı 2004 model Mercedes Vito marka minibüsü makam otosu olarak kullanan Belediye Başkanı Dalgıç, siyasi partileri simgeleyen plaka takmanın doğru olmadığını söyledi.
Selefi Ahmet Aygün'ün makam araçlarında AY ve AK harflerini kullandığını ifade eden Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, bu durumun kamuoyunda büyük tepki ile karşılandığını söyledi. AK plakalı makam otosuna protesto amaçlı binmediğini ifade eden Dalgıç, "Biliyorsunuz bizden önceki sayın başkanımız iki araca da böyle değer biçerek bu plakaları almış bir tanesi 59 AK 001 biliyorsunuz ki bu durum kamuoyunda büyük bir tepki uyandırdı. Partiyi simgeleyen harflerle plaka takmak doğru bir davranış değil. O anda yapılan yanlış bir hareket olmuştur. Biz de plakanın değiştirilmesi için normal sıradan bir plaka verilmesi için Emniyet müdürlüğümüze müracat ettik. Oradan cevap bekliyoruz. Plaka değiştiğinde aracımızı kullanacağız. Hibe araçların satış olmadığından plaka değişemez. Kanuni boyutunu araştırıyorlar. Emniyet müdürümüze içinde bulunduğumuz durumu yazdık. Plaka değiştirilmezse bu araçlar kullanılmayacak mı? Belki kullanılmayacak belki hibe olduğu için geri de verebiliriz. Ben binmiyorum o araca. Bu
yapılmış taraflı bir davranıştır ve ben bunu protesto ediyorum. Bir partiyi simgeleyen plakaların araçlara takılması bir belediye başkanına yakışmaz. Bizimde alacağımız plaka 'CHP' olmayacak" şeklinde konuştu.
Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nda 2007 model Audi A6 makam otosunun yanı sıra 2004 model Mercedes Vito ve 1998 model Honda Civic marka makam araçları da bulunuyor. Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ın protesto ederek binmediği yaklaşık 100 bin TL değerindeki 2007 model makam aracı ise Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü'nde bekletiliyor.
Editör: TE Bilisim