3. köprü tartışması sürüyor. Konu, Ulaştırma Şurası'nın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi. Erdoğan, 3. köprüye karşı çıkanları eleştirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve İl Başkanı Gürsel Tekin'in gündeminde de 3. köprü vardı. Tekin, Başbakan'ın "ortada plan veya proje yok" sözlerine imzalı ve mühürlü bir belge ile yanıt verdi.

Hükümet, İstanbul Boğazı'na 3.köprü yapılmasında kararlı. Konu İstanbul'da başlayan Ulaştırma Şurası'nda da ele alınıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, şuranın açılışında köprüye karşı çıkanları eleştirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da İstanbul'daydı. Yanında da İl Başkanı Gürsel Tekin vardı. Konu bir süre önce Gürsel Tekin'in yaptığı "3. köprü güzergahı belli oldu" açıklamasına geldi. Ve bu açıklamaya hükümetten gelen "henüz kesinleşen güzergah yok" cevabına.

Tekin bu sözler üzerine onaylı, temmuzda mühürlenmiş bir proje çıkardı ortaya. Ama tam gösterirken Baykal'dan da uyarı geldi. Gürsel Tekin gösterdiği belgenin Kuzey Marmara Otoyolu Ayazağı-Çavuşbaşı arası koridor planının onayı olduğunu söyledi. Belgenin ilk onayının 15 Temmuz, son onayının ise 17 Temmuz 2009 tarihinde Otoyolları Dairesi Başkanı Kamil Peker tarafından imzalanmış olduğu görüldü.
Editör: TE Bilisim