CHP Parti Meclisi yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Toplantıda İstanbul, Ankara ve İzmir’in metropol ilçelerinin adaylarının Ankara’nın Çankaya ilçesi dışında belirlenmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun sürpriz listesinde Âşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer'inde olduğu konuşuluyor.

Özellikle CHP’nin İstanbul’da iktidarda olduğu ilçelere çok talip olması tartışmaları da beraberinde getiriyor. Aday pazarlıklarının yapıldığı kulislerde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül’ün dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşması da kulisleri hareketlendirdi. CHP yönetimi İstanbul’un 39 ilçesinde 21 adayını geçen ay belirledi. Geriye kalan 18 ilçe belediye başkan adayının da yarın netleşmesi bekleniyor. Asıl tartışmanın ise CHP’nin iktidarda olduğu 13 ilçede yoğunlaştığı dile getiriliyor. Aday belirlerken illerin İstanbul’daki nüfus yoğunluğunun dikkate alınıp alınmayacağı da tartışılan konulardan biri.

ADAYLARDA SARIGÜL ETKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle İstanbul’un bazı ilçelerine kadın adayı istediği dile getiriliyor. Kulislerinde CHP’nin İstanbul’da iktidarda bulunduğu Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Adalar, Maltepe, Sarıyer, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca, Beşiktaş , Bakırköy, Avcılar, gibi ilçe belediye başkanının en az yarısının değişeceği öne sürülüyor. Adayların belirlenmesinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün etkili olmaya çalıştığı ve önerdiği isimlerde ısrarcı olduğu konuşuluyor. Sarıgül’ün, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’i istemediği biliniyor. Erzen’in yerine Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ismi geçiyor. Sarıgül’ün Şişli Belediye başkan adaylığı için İnönü’nün torunu Hayri İnönü’yü önerdiği ve yarın bu ismin açıklanacağı belirtiliyor. Sarıgül’ün Çatalca’ya aday adayı olan eski yardımcısı Engin Akman için de ısrarcı olduğu kulislerde konuşulan başka bir konu. Sarıgül’ün Tonguç Çoban’ı da Beşiktaş’a önerdiği, Ataşehir belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de devam etmesini istediği iddia ediliyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNDE SÜRPRİZ İSİMLER

Özellikle çok tartışmanın yaşandığı ve başkanların kesin değişeceği gözüyle bakılan Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy ile Gezi eylemlerinin simgesi Beyoğlu’nun adaylarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizzat belirleyeceği ve çantasında listesinin hazır olduğu dile getiriliyor.

AŞIK VEYSEL'İN TORUNU SÜRPRİZİ

Kılıçdaroğlu’nun çantasındaki isimlerden birinin halk ozanı Âşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer olduğu ve Kadıköy’e aday gösterileceği öne sürülüyor. Eski İTÜ Rektörü Gülsüm Sağlamer’in adaylığı kabul etmemesi üzerine, Kılıçdaroğlu’nun Beşiktaş için Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Karlı’yı düşündüğü dile getiriliyor. Beşiktaş’ta Lokman Kondakçı, Seyfullah Beysülen ve Bülent Tatar isimleri de kulislerde konuşuluyor. Beyoğlu’nda ise ibrenin Hilmi Yarayıcı’ya döndüğü ancak Aylin Kotil’in de güçlü alternatiflerden biri olduğu vurgulanıyor. 
Editör: TE Bilisim