"Yolsuzluklara ve Usulsüzlüklere Dur diyoruz" adı altında CHP Zeytinburnu İlçe Örgütünün düzenlediği etkinlik 17 Aralık 2014 Çarşamba günü CHP PM Üyeleri Yasemin Öney Cankurtaran ve Tuncay Özkan’ın katılımı ile yapılırken etkinliğe CHP Zeytinburnu eski İlçe Başkanı Mimar Mustafa Fazlıoğlu, CHP İlçe Yöneticileri, CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP İlçe Başkanı Metin Doğan Dünyanın Bütün Makinaları bütün deterjanları Sizi temizlemeye yemez dedi. Doğan konuşmasına şöyle devam etti. ‘’Bunlar devleti yönetmeyi Devlet yönetmeyi milleti dolandırma aracı olarak görüyorlar. Bunlar yeşil alanları yeşil dolar sevdasıyla imara açarak doğamızı dolandırıyorlar. Bunlar işsizlik fonunda birikmiş bütçeyi amacı dışında kullanarak işsizleri dolandırıyorlar. Bunlar KPSS sınavında girip devlet kurumunda çalışmayı hak eden halkın çocukları yerine bakan çocuklarını usulsüz atayarak gençleri dolandırıyorlar. Bunlar %10 Barajı ile Halkın oyunu dolandırıyorlar. Bunlar değerli arkadaşlar 1150 odalık kaçak saray yaparken 2 odasını maliyeti ile bir maden ocağına yaşam odası yapılabilirdi. Böylelikle maden canlarımızı yitirmemiş olurduk.
Bunlar maden ocaklarında yitirdiğimi, emek şehitlerimizi dolandırıyorlar. Bunların mesleği nitelikli dolandırıcılık. Gün geçmiyor ki yeni bir soygun haberi, gün geçmiyor ki yeni bir talan haberi, gün geçmiyor ki yeni bir vurgun ve dolandırıcılık haberi olmasın. Mesleklerinde uzmanlaşmış bir kadro var. Kimin aklına ayakkabı kutularının İçine dolarları istiflemek gelir. Kimin aklına hediye olarak gönderilen takım elbisenin ceplerine dolar yüklemek gelir. Kimin aklına yatak odalarına dekor olsun diye para sayma makineleri yerleştirmek gelir. Kimin aklına hediye olarak 700 bin tl değerindeki kol saati vermek gelir. Kimin aklına paraları evden kaçırın cümlesi yerine paralar sıfırlayın demek gelir. Bunların hepsi meslekte uzmanlaşmayı gerektirir. Her kini bu yapılan pisliklerin karşısında duruyorsa Her kim hak arıyorsa darbeci oluyor. Taşeronluk sistemine karşı İş güvenliği mücadelesi veren emekçiler darbecilikle suçlanıyor. Parasız eğitim İsteyen öğrenciler, darbecilikle suçlanıyor. Bilimsel eğitim isteyen öğretim üyeleri çilecilikle suçlanıyor

17 Aralıkta olduğu gibi hırsızı işbaşında yakalayan, güvenlik görevlileri darbecilikle suçlanıyor. Yeşile dokunmayın diyen çevreciler darbecilikle suçlanıyor. En son darbeciler kervanına futbol seyircileri katıldı. Beşiktaş çarşı grubu darbe teşebbüsünden müebbet hapisle çağlayan adliyesinde yargılanıyor. İlk defa dünya darbeciler literatürüne futbol takımı seyircileri de girmiş oldu. Değerli arkadaşlar; Ateş bacayı sarmıştır. Korku dağları yükseldikçe yükseliyor. Yaptıklarının hesabının kendilerinden sorulacağı günün korkusu içerisindeler. Onun için zamanı uzatıyorlar. Onun için gündemi değiştiriyorlar. Onun için kendilerini koruyan yeni kanunlar çıkarıyorlar. Onun İçin zırhlı araçlar ve koruma orduları ile dolaşıyorlar. Neden korkar bir İnsan? Haram yemediysen, zulüm yapıp zalim olmadıysan, yolsuzluk yapıp Karun kadar zengin olmadıysan, karanlık işlerin komutanı değilsen, Neden korkar bir insan?

Korkunun ecele faydası yok. Önümüzdeki genel seçimlerden sonra yaptığınız bütün yolsuzlukların hesabını sizden soracağız. Yoksulluğun belini kıracağız. Değerli arkadaşlar; En son Ermenek'te Maden Ocağında kaybettiğimiz maden emekçisinin cenazesinde baba Recep Amcanın yırtık lastikli ayaklarını gördük. İşte Recep amcanın yoksulluğu, Recep beyin yolsuzluğundan daha onurlu ve şereflidir. Recep amcaların hesabını, Recep beylerden soracağız. 17-25 Aralık yolsuzluğunu bir tasına gibi bu iktidarın boynuna takacağız. Her seferinde 17-25 Aralık yolsuzluğunu bu iktidarın alnının ortasına kara bir leke gibi çakacağız. 17-25 Aralık yolsuzluğunu hangi düzmece mahkeme ile hangi hakimle hangi savcı ile hangi kanun ile temizlemeye çalışırsınız çalışın, Dünyanın bütün temizlik makinelerini, Dünyanın bütün temizlik deterjanlarını, Tonlarca da getirseniz. Sizi temizlemeye, aklamaya, paklamaya yetmez Çünkü hırsız, hırsızdır dedi’’

CHP PM Üyesi Tuncay Özkan Panelde yaptığı konuşmada, Umudunuzu kaybetmeyin Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş savaşını verirken Yeni bir ilke kurmak umuduyla yokluklalar için bu mücadeleyi verdi. Önce annelerini umudu ile CHP İktidar Olacak ve bu hırsızlardan hesap soracaktır. Sizlerden bir isteğim var şunun şurasında altı ay gece gündüz çalışalım sandığa giderken kendimizle birlikte üç kişi götürelim. İnşallah Haziran ayında bu iş tamamdır dedi.
Editör: TE Bilisim