CHP ZEYTİNBURNU MECLİS ÜYESİ  FİKRET KONYA’DAN ÖNERGE

 CHP Zeytinburnu Belediye meclis üyesi tecrübeli siyasetçi Fikret Konya Belediye meclisine Deprem için gerekli hazırlıkların yapılmadığını ileri sürerek önerge verdi.

 Zeytinburnu Belediyesi Mart Ayı İlk Toplantısında Dünya Şili Depremini konuşurken CHP meclis üyesi Fikret Konya 01.03.2010 tarihinde verilen verdiği önergede özete şunları gündeme taşıdı

 İstanbul ve Zeytinburnu Belediyesi 1999 Depreminden Bugüne Kadar Ne Yaptı ?

 Deprem sürekli kendini hatırlatıyor bu hatırlatmada bize büyük istanbul depremini

aklımıza getiriyor Havai,Şili ve Pakistan’da meydana gelen depremler önemli kayıplara

neden oldu bizlerde dahil olmak üzere herkes derinden üzüntü duyuyor geçen günlerde dünya basınında depremi bekleyen şehirler başlığı altında bir yazı yayınlandı buraya konulan haritada beklenen istanbul depreminin yıkıcı bir deprem olacağı belirtildiği halde ilçemizde 19 Ağustos 2009’da temeli atılan deprem odaklı inşaatlarda bir arpa boyu yol alınamadı.Temeli atılan yer olduğu gibi kaldı.

 Deprem Konusunda Uzman Prof.Işıkkara’nın Görüşleri Dikkate Alınmıyor

 Prof..Dr.Ahmet Mete Işıkkara hocamızın Zeytinburnu’nda yapmış olduğu bir söyleşide Zeytinburnu zemin yapısının depremsellik açısından risk taşımaktadır ifadesini önemsemek gerekiyor.

 İBB.Başkanı Topbaş da İlçemizi Deprem Riski Yüksek Yerler içinde Ggösterdi Ama yapılan Bir Şey Yok

 İstanbul Büyük Şehir belediye başkanımız Sn.Kadir Topbaş bey'in deprem konusunda TBMM

heyetine vermiş olduğu bilgilerde İstanbul’da olası depremden en fazla etkilenecek 6 ilçeden

birinin Zeytinburnu olduğu basında yer almıştır.

 Büyük Şehir Belediyesince hazırlanan 1/100000 lik planlarda ilçemiz ile ilgili olarak doğal

afetler açısından riskli alan SAK-sakındalık simgesi bulunmaktadır plan notlarından iki önemli başlığı sizlerle paylaşmak istiyorum.

 Sak:afet hasarlarını azaltmak ve can kayıplarını en aza indirmek için erişilebilir noktalarda yerel tahliye alanları ve toplanma yeri olarak kullanılacak yeşil alanlar,parklar,rekreasyon alanları spor alanları vb. büyük açık alanlı donatı alanları oluşturulacaktır hükmü bulunmaktadır ilçemizde yapılan( merkez efendi -sümer) mevzii uygulamaları bu planın öngörülerine uygun değildir.Ayrıca afetin oluşumundan hemen sonra acil durum operasyonlarının etkili hızlı ve verimli yapılabilmesi için afet yönetim merkezleri ve bununla ilişkilendirilmiş  yol  acil müdahale ve acil ihtiyaç merkezleri konusunda plan hükmü mevcuttur.

 Afet yönetim merkezi yapımı konusunda daha önceki meclis toplantısında vermiş olduğum önergeyi tekrarlıyor bir an önce yapımının gerçekleştirilmesi için başkanlık makamına havalesini talep ediyorum.

 Deprem Komisyonu Neden Çalışmıyor ?

 Ayrıca deprem açısından yoğun bir şekilde ülke gündeminde yer alan ilçemiz ile ilgili olarak belediye meclisince oluşturulan deprem komisyonunun hiç bir toplantı yapmaması

konusunu görüşlerinize bırakıyorum.

 İlçe için oldukça hayati bir konu arz eden bu önergenin dikkate alınıp gereğinin yapılması ilçe insanının yararınadır.

 İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim