Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna giderek Milli Mücadele’yi başlatmasının yüzüncü yıl dönümünde CHP Zeytinburnu Gençlik Kolu Başkanı Erdem Dursun önderliğinde, Zeytinburnululu gençler Samsun’da bir araya geldi.

CHP Zeytinburnu Gençlik Kolu Başkanı Dursun şunları söyledi; ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü kutlamak için bugün buradayız. Bizler Mustafa Kemal Gençliği olarak milli mücadele fitilinin ateşlendiği bir ulusun var oluş hikayesinin başladığı bu topraklar için canı pahasına bedel ödeyen şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Biz gençlerde 1919 ruhuyla bu yolda Ata'mızın aziz emaneti olan Cumhuriyet'imizin bekçisi olmaya devam edeceğiz’’dedi.

Program, saat 12:00'da Merzifon’da CHP Gençlik örgütleriyle bir araya gelerek başladı.14:00'da Atatürk Evi Gezisi ve Havza’da açıklamaya katılan gençler,saat 16:00'da Kent Müzesi ve Vapur İskelesi ziyareti yaptıktan sonra Gençlerin 18:00'da Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu ile buluşmasıyla son buldu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

                                                                   

Editör: TE Bilisim