Açılış konuşmasında önemli mesajlar veren CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz “İktidara geldikleri 2002 yılından bugüne kadar, söyledikleri ve politikalarıyla çelişen, basın özgürlüğünü, yargı bağımsızlığını, adil yargılanma hakkını tamamıyla ihlal eden, kentin yoksullarını mülksüzleştiren, Cumhuriyet değerleriyle sürekli savaşan ve yok etmeye çalışan, izlediği Suriye politikasıyla ülkemizi savaşa sürüklemeye çalışan, ülkemizi bölmeye çalışan bir AKP iktidarıyla yönetilmek istemiyoruz.” Dedi.

Gece, saygı duruşu ve birlikte coşkuyla okunan İstiklal Marşı’yla başladı. Ardından gecenin sunucuları Mesut Bayrakçı ve Yeşim Sarıgül Arslan’ın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sarıyer’den İstanbul’a iktidar yürüyüşünü anlatan sunumu ve CHP Gençlik Kolları’nın hazırladığı slayt gösterimiyle devam etti.

KATILIM OLDUKÇA YOĞUNDU

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin tam kadro hazır bulunduğu geceye, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan Aday Adayları; Dr. Cengiz Alp, Erol Aydın, Ali İhsan Özdemir, Dr. Cengiz Tamer, Av.Necati Yıldırım, Betül İstanbullu, Nazan Özbaykal, Haydar Aksoy, Güner Şahin, M. İhsan Tanyıldız ve Resul Can’ın yanısıra Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları, Eski İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ercan Karakaş, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

DENİZ, “AKP İKTİDARIYLA YÖNETİLMEK İSTEMİYORUZ”

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz gecede yaptığı açılış konuşmasında, “İktidara geldikleri 2002 yılından bugüne kadar söyledikleri ve politikalarıyla çelişen, basın özgürlüğünü, yargı bağımsızlığını, adil yargılanma hakkını tamamıyla ihlal eden, kentin yoksullarını mülksüzleştiren, Cumhuriyet değerleriyle sürekli savaşan ve yok etmeye çalışan, izlediği Suriye politikasıyla ülkemizi savaşa sürüklemeye çalışan, ülkemizi bölmeye çalışan bir AKP iktidarıyla yönetilmek istemiyoruz. Bunun için ülke genelinde bir alternatif oluşturulmak zorunda. Bu merkezin adresi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’nin yeni eski ilçe başkanları, eski yeni belediye başkanları, eski yeni meclis üyeleri, delegeleri, yeni katılan Türkiye değişim hareketinin değerli üyeleri ve lideri Mustafa Sarıgül hoş geldiniz Cumhuriyet Halk Partisi saflarına” dedi.

“AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR YOLDAŞTIR”

İlgiyle dinlenen konuşmasını “Aranızda belediye başkan aday adayı arkadaşlarım var, meclis üyesi aday adayı arkadaşlarım var, içlerinden birini tercih edeceğiz. O arkadaşlarımla yolumuza hep beraber devam edeceğiz. CHP Sarıyer’de hiç kimse problem yaşanacağını hayal etmesin. Aday adaylarımızı tespitte sadece partili arkadaşların kriterleri geçerli olmayacak. Sokaktaki halkımızın kriterlerini de dikkate alacağız” şeklinde sürdüren İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Kendimize yer açmak değil derdimiz. Belediye başkanı, meclis üyesi olmak da değil derdimiz. Milletvekili olmak hiç değil derdimiz. Derdimiz memleket, derdimiz vatan, derdimiz Deniz’ler, derdimiz Yusuf’lar, derdimiz Hüseyin İnan’lar, derdimiz Mustafa Kemal Atatürk’ler, düşüncelerini ayakta tutabilmektir derdimiz. Bir gün barış gelecek. Taa ki dünya nimetlerinin insanlık dışı yollardan kullanıldığının önlenebildiği zaman barış gelecek. Aynı dili konuşmayabiliriz ama aynı duyguları paylaşıyoruz. Aynı duyguları paylaşanlar yoldaştır. Aynı duyguyu paylaşanlara selam olsun.” Diye konuştu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu nun da birer selamlama konuşması yaptığı, birlik ve beraberliğin damgasını vurduğu coşkuyla devam eden gece, geç saatlere kadar sürdü.


 
Editör: TE Bilisim