FRENİ TUTMAYAN DOLAR MI İSTİKRAR İŞARETİ, YOKSA ARTMASI GEREKİRKEN HER YIL DÜŞEN İHRACAT MI?

Bildiride yer alan “Ekonomik büyüme, siyasi istikrar ve toplumsal mutabakatla sağlanır" ifadesine de değinen Didem Engin, "Meclis’e sunulan Anayasa değişiklik teklifi toplumsal uzlaşı aranmadan kapalı kapılar ardında hazırlanan bir metindir. Komisyon çalışmalarında ne sivil toplum kuruluşlarının, ne Anayasa hukukçularının, ne de akademisyenlerin görüşleri alınmamış, teklif hızla komisyondan geçirilmeye çalışılmıştır. Ekonomik büyüme ve kalkınma için toplumsal mutabakatın yanı sıra hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı, ifade özgürlüğü gibi kavramların varlığı da önemlidir. Yatırımcıya, girişimciye, sanayiciye, üreticiye güven sağlayan bir yatırım ortamı ve toplumsal zemin sağlanması gerekirken, AKP Hükümeti tam tersine ülkemizdeki kutuplaşma ve ayrışmayı daha da derinleştirecek bir teklif hazırlamıştır. Bildiride ülkemizde yaşanan tüm ekonomik sorunlar göz ardı edilmiş, sanki ekonomik istikrar varmış gibi iktidar partisi söylemlerine destek açıklaması yapılmıştır. Freni tutmayan dolar mı istikrar işaretidir, yoksa artması gerekirken her yıl azalan ihracat mı, İTO Başkanı açıklamalıdır." dedi.

'PRANGA' İLE KASTEDİLEN ÇAĞDAŞ DEMOKRASİLERİN TEMELİNİ OLUŞTURAN GÜÇLER AYRILIĞI İLKESİ Mİ?

'Prangalarımızdan kurtulmak için partili Cumhurbaşkanı istiyoruz' denen bildiri ile İTO Başkanı'nın 400,000 üyesinin görüşüne ipotek koymaya çalıştığını belirten Didem ENGİN, "Sayın ÇAĞLAR'ın pranga olarak gördüğü şey nedir? Çağdaş demokrasilerin temelini oluşturan güçler ayrılığı ilkesi mi? Hukukun üstünlüğü ilkesi mi? İfade özgürlüğü mü?” diye sordu.

İTO NEDEN EKONOMİK SORUNLARA ÇÖZÜM ÖNERGELERİNİN MECLİS’TE AKP TARAFINDAN REDDEDİLMESİNE SESSİZ KALIYOR?

Didem ENGİN işsizliğin arttığı, TL’nin değer kaybının önüne geçilemediği, işletmelerin borç yükü altında hareket edemez hale geldiği, ihracatın düştüğü, sanayinin gerilediği, yatırımların durma noktasında geldiği böyle bir ortamda muhalefet partilerinin çözüm önergelerinin tümünün Meclis’te AKP tarafından reddedildiğini hatırlatarak “İş dünyasında yaşanan zorluklara çözüm önerileri geliştirmek için sunduğumuz tüm önergeler AKP tarafından reddedilirken İTO’nun sessiz kalması manidardır. İTO Başkanı’ndan beklenen iktidar partisi sözcülüğü değil, tarafsız bir şekilde üyelerinin sorunlarını ve beklentilerini dile getirmek suretiyle tüm siyasi partilerin çözüme desteğini sağlamaya yönelik olmalıdır. Sayın Çağlar unutmamalıdır ki, İTO üyeleri içinde her siyasi görüşe sahip iş insanları bulunmaktadır.” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim