Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İsrail Başkonolosluğu’na gerçekleştirdiği taziye ziyaretinde Başkonsolos Shai Cohen ile bir araya geldi. İl Başkanı Canpolat’a ziyaretinde İl Başkanvekili Orhan Örkmez, İl Sekreteri Hakkı Sağlam, İl Eğitim Sekreteri Gülizar Emecan ve İl Başkan Yardımcısı Ceren Özmen de eşlik etti. 

İstanbul Times Haber Merkezi


Görüşmede İl Başkanı Cemal Canpolat, Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için derin bir üzüntü duyduklarını belirterek “Tüm İsrail halkının başı sağolsun. Misafirlerimizi koruyamadığımız için çok üzgünüz. Terörün açtığı bu yaraları birlikte saracağız. Türk ve İsrail halkları arasında geçmişe dayanan dostluk ve birliktelikle terörü yeneceğiz, teslim olmayacağız” dedi.


İsrail Başkonsolosu Shai Cohen de CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve yardımcılarının ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek teşekkürlerini sundu. Cohen, “Bu süreçte bir siyasi partinin il başkanın bizzat taziye ziyaretinde bulunması bizleri çok mutlu etti. Bu acı olayın bozulan Türkiye İsrail ilişkilerinin düzelmesine de vesile olmasını diliyorum. İki ülkenin teröre karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim