Göreve geldiğiniz süreçte işe nereden ve nasıl başladınız?

İstanbul’da 7 Ocak tarihinde İl gençlik kolları gerçekleştirdi. İstanbul’da beklide şimdiye kadar en örnek gösterilecek kongre sürecini yaşadık. 7 Ocak’tan itibarense İstanbul Mart 2019’da kazanmak için gençlik kolları olarak elimizden gelen her türlü çalışmayı yürütüyoruz.

Bu partide bir genç olarak siyaset yapmak nasıl bir duygu? Avantajları neler?

Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi kuran ve kurtaran partidir. Bir genç olarak kuran ve kurtaran partide siyaset yapmak ayrı bir onur kaynağı. Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan her genç bu gururla siyasete başlıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olduğu bilinciyle siyasete giriyorlar.

Bu durum bizler için ayrı bir onur ve övünç kaynağı. Bunun dışında ayrıca CHP, parti içi demokrasiyi yaşatan tek parti.

Gençlerin her alanda söz sahibi olması bu övüncün boş olmadığınıda bizlere gösteriyor. Burada CHP’li genç kardeşlerimizede ciddi bir iş düşüyor.

Genel Başkanımız, genel merkezimiz bu kadar gençlere inanırken bizlerinde onların bu güvenini boşa çıkartmamız 2019 seçimlerine doğru giderken hayatımızda en önemli gündem maddesinin seçimler olduğunu bilmemiz gerekiyor.

İstanbul Times Röportaj / Çağla Pekgüleç

Gençlik örgütünüzün eksikleri nelerdir?

İstanbul gençlik örgütü üyesi olan bütün arkadaşlarımız ellerinden geldiğince her türlü çalışmaya özen gösteriyorlar.

Eksiklikten bahsedecek olursak, bugün 12 Eylül sonrası Türk siyasi hayatının değişimiyle başlayan ve gençlerin ciddi anlamda siyasetsizleştirmeye çalışılması, apolitik bir gençlik yapısının oluşturulmaya çalışması ve bunun sağ iktidarlar eliyle sağlanmaya çalıştığını biliyoruz.

Burada belki bizim genç kardeşlerimizin değil, genç kardeşlerimize destek olması gereken bir nesil farklılığından kaynaklı gençliği tam anlayabilme sıkıntısı denilebilir.

Örneğin; buna 2013 Haziran ayında başlayan bir gezi isyanı vardı. Bu Gezi isyanında sokakta olanların büyük çoğunluğu gençlerdi. O gençlerin aileleri ve kendileride ben iddia ediyorum ilk seçimde oylarını Cumhuriyet Halk Partisine verdiler.

Eksik olarak nitelendirebilirsek bunu ciddi anlamda yeni kuşakla bir iletişim noktasında biraz daha kendimizi güçlendirmemiz, biraz daha onları anlayabilmemiz gerekmekte burada genç kardeşlerimiz her anlamda elinden geleni yapıyorlar onu biliyorum ama bizim gençlik örgütü olarak bunu ana kademeye biraz daha anlayışlı olabilmelerini sağlamamız gerekiyor.

Önümüzde önemli üç seçim var, gençlik örgütü olarak neler yapacaksınız ?

Göreve geleli üç ayı doldurmuş üzereyim. Bu üç ayda şunu yapmak çalıştık örgütlerimiz komple sahada olmak zorunda nerede bir sıkıntı varsa orada olmak durumundayız. İstanbul’da halkımız bir ihanetin içerisinde bunu ben söylemiyorum bunu devletin başındaki kişi söylüyor. ‘Biz İstanbul’a ihanet ettik’ diyor.

Bugün bu ihanet devam etmekte İstanbul’da bizlerde İstanbul Gençlik örgütü olarak bu ihaneti Mart 2019’da tamamen sonlandırmak istiyoruz.

Doğasına, yeşiline sahip çıkan, kenti rant uğruna pervasızca talan etmeyen ve işsizlik noktasında işsizliğe çözüm bulabilecek, insanların ulaşım noktasında ulaşım sıkıntısını çözebilecek bir İstanbul yaratmak istiyoruz. Bunun içinde biliyoruz ki seçimler oldukça çetin geçecek.

YURTTAŞLIK BİLİNCİ TAŞIYAN HER YURTTAŞIMIZ SANDIĞA GİDİP SAHİP ÇIKMALI

İstanbul’u alacağınıza inanıyor musunuz?

İstanbul’u alacağız. Kesin bir şekilde söylüyorum bunu ama şunu vurgulamam gerekiyor. Bunu tüm İstanbul yurttaşlarımızın özellikle İstanbullu genç kardeşlerimizin çok iyi bir şekilde bilmesi gerekiyor karşımızda demokrasiyi içselleştirmeyen bir siyasi parti bulunuyor. Tamamen tek adam rejiminden haz duyan bu rejimi yaratma çabasında bulunan bir siyasi örgütlenme bulunuyor.

Bu siyasi örgütlenmenin geçen 16 Nisan referandumunda neler yaptığını hepimiz beraber gördük. Biz Diyarbakır’da iki parti üyemizi şehit verdik. bu seçim sürecinde insanların kanları akıtıldı.

Bugün de İstanbul’da yurttaşlarımızın şunun farkında olması lazım seçim güvenliği konusunda Cumhuriyet Halk Partisi bilişim noktasında bütün önlemleri almakta.

Her genç kardeşimiz Cumhuriyet Halk Partili olsun veya olmasın yurttaşlık bilinci taşıyan her yurttaşımız sandığa gidip sahip çıkmalı. Bizler şuanda tamamen sandık güvenliği noktasında bir çalışma yürütüyoruz.

İstanbul’da hangi ilçeleri alacağınıza inanıyorsunuz?

Bugün İstanbul’da yapılan araştırmalar ve anketler sonucunda İstanbullular ‘’Cumhuriyet Halk Partinin iktidarda olduğu’’ ilçelerde zaman geçirmeyi seviyorlar.

Buda Cumhuriyet Halk Partili belediyeciliğin başarısından kaynaklı bir durum söz konusu. İstanbullular İstanbul’un her noktasında kendi evlerinde de refah seviyesi yüksek bir hayat sürmek istiyorlarsa İstanbul’un 39 ilçesinide almamız lazım.

Yapmış olduğumuz çalışmalarda 12 ilçeyi daha kazanacağımızı net şekilde söyleyebilirim. Bu ilçeler arasında Esenyurt, Küçükçekmece, Üsküdar, Tuzla, Çekmeköy, Zeytinburnu, Kâğıthane’yi güçlü bir çalışma ile alacağımıza inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partiye bakış açınız?

İkisini ayırmak gerekir mi gerekmez mi duruma buradan bakmak gerekir. Ben şunu çok net farkındayım ve biliyorum ki bugün Ak Parti’ye gönül vermiş birçok yurttaşımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son yıllardaki izlemiş olduğu politikalardan ciddi anlamda rahatsız duymakta.50+1’i alamayacağını gören Tayyip Erdoğan bir ittifaka girişti onada ‘Cumhur İttifakı’ denildi.

MHP ile yapılan bu ittifakta Ak partili yurttaşlarımızda rahatsızlar bunu görüyorum sokakta. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gezi olaylarından sonra özellikle siyaseten yönetim kabiliyetini yitirmiş durumda şu an Türkiye’yi yönetebilmekten uzak.

TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLER TÜRKİYE’Yİ BUGÜN BÖLÜYORLAR

CHP ile ittifak yapma olasılığı yüksek olan partilere baktığımızda sağda konumlanan partiler. CHP Gençlik kolları solcu kişiliğiyle bu ittifak olasılığına nasıl tepki verebilir?

Bizler bugün sağ sol demeden demokrasi kaygısı taşıyan her siyasi oluşumla bir araya gelmek durumdayız. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kurucu değerleriyle hiçbir sıkıntısı olmayacak, laf söyleme cüretinde bulunmayacak, Cumhuriyetin getirmiş olduğu kazanımları tartışmaya açamayacak.

Bu noktada kırmızı çizgimiz mevcut buna müsaade etmeyiz. Geçmişleri temiz olan ve demokrasiye gerçek anlamda sahip çıkan her yapıyla ittifak yapılabilir.

Çünkü; Türkiye’nin hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Farkında değiliz ama Türkiye’yi yönetenler Türkiye’yi bugün bölüyorlar.

Geziden bugüne Türkiye solunda neler değişti?

Şunu söyleyebilirim; Bugün Türkiye solu tarihi boyunca görmediği en yoğun saldırı altındadır. Her sabah Türkiye güne operasyonla uyanıyor bunlar hakikaten ülkesini seven insanlar için üzücü bir durum.

70 bin öğrenci cezaevinde tutuluyor belki okulunuzda genç öğrenci kardeşimiz yapacağı en doğal ulaşım hakkıyla alakalı bir indirim talebinde bulunuyor veya Üniversitesinde yemekhanede bir indirim isteğinde bulunuyor bunu yaptığınız için aynı anda üç terör örgütünden hüküm yiyebilirsiniz.

Türkiye’de böyle bir atmosfer mevcut biz bunları söylediğimiz zaman karşımıza geçip alaycı bir dille ‘demokrasi mevcut yargı bağımsız’ deniyor.

Bu yüzden Türkiye solu birlikte hareket etmesi gerekiyor. Birleşik bir mücadele hattı şart. Bu hattın oturması gereken eksen emek üzerine konumlanan bir mücadele gerekir buda emek, barış ve demokrasiyle olur.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BU ÜLKENİN SİGORTASI

Bir genç neden Cumhuriyet Halk Partisine oy vermeli?

Barış ve huzur içeresinde güvenle sokaklarda dolaşmak istiyorsa ve bunu yaparken bir genç üzerinden söylüyorum çalıştığı halde maaşını çalışamayan ailesine verdiği için veya iş bulamadığı için babasının annesinden harçlık almak zorunda kalan ve bunu her yaptığında yüreği sızlayan bir genç yurttaşımız bunları yaşamak istemiyorsa, sosyal medyada bir paylaşım yaptığı için gözaltına alındığını görmek istemiyorsa çok açık bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisine oy vermek durumunda. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin sigortası.

Her geçen gün Türkiye’nin çivisi sökülüyor. Şeker fabrikalarını gördünüz bir ülkenin milli mirasları şuanda bu yaratılan ve sadece oylarını arttırmaya yönelik. Yürütmüş oldukları savaş kampanyaları yüzünden veya çevirmiş oldukları toplumu terörize kampanyaları yüzünden ekonomimiz ciddi zararlar görmekte. OHAL’i tamamen keyfiyetleri yüzünden uzatmaktadırlar.

OHAL ortamında biz bir referandurum atlattık OHAL halinde biz sabah akşam işyerine giderken, okuluna giderken, emniyet mensupları tarafından çekilmek istemiyorlarsa huzur içinde bir toplum görmek istiyorlarsa Cumhuriyet Halk Partisine oy vermek zorundalar.

Bu ülkede geçmişte genç arkadaşlarımız beraber öğrenci evleri tuttukları için farklı itamlar altında kaldılar bunlar sizin onurunuza, haysiyetinize, namusunuza hakarettir bu ülkeyi yönetenler geçmişte bunları yaptılar veya kurucu önderimize çok şey borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye iki ayyaş deme cüretini gösterdiler bunları yaşamak istemiyorsak Cumhuriyet Halk Partisine Oy vermek zorundayız.

Burkay Düzce kimdir ?

1993 Üsküdar doğumluyum. Aslen Tunceli kökenli bir ailenin çocuğuyum. İstanbul’da siyasete lise komisyonunda başladım.2010 yılında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizde Genel Başkan olması ve başlatmış olduğu değişim rüzgârıyla beraber bizde o heyecanı yaşayarak genç arkadaşlarımızla beraber bir şeyler yapmalıyız dedik ve partimizin Kadıköy ilçesinin lise komisyonuna katıldık.

Lise komisyonunda çeşitli çalışmalar yürüttükten sonra ardından Kadıköy İlçe Gençlik kollarımızda bir dönem gençlik kolları yöneticiliği ardından 2014- 2016 yılları arasında Kadıköy İlçe Gençlik Kolları başkanı görevlerinde bulundum.

Almış olduğumuz eğitim görmüş olduğumuz hayat ve sosyal çevre bizi sosyal demokrat olmayı, solcu olmayı her zaman ezilenden yana olmayı, haksızlığa uğrayandan, ötekileştirilenden yana olmayı öğretti.

Bizde genç yaşta dayanamadık bu yolda ezilen insanların mücadelesine ses olmak için mücadele etmeye başladık.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim