CHP İstanbul İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle kutladı. Cumhuriyet Anıtı önüne çelenk bırakan CHP İstanbul İl Yönetimi adına kısa bir açıklama yapan İl Sekreteri Zeynel Emre, “Son yıllarda AKP iktidarı tarafından ülkemizin temel değerlerine karşı adeta bir savaş açılmış durumda. Çıkarılan yönetmeliklerle bayram kutlamaları kısaca geçiştirilen şovlara dönüşmüştür. Her türlü baskıya rağmen bayramlarımızı halkımızla milletimizle kutlamaya devam edeceğiz” dedi. Emre, 1 Mayıs’la ilgili de “İşçiler, emek örgütleri nerede kutlama yapma kararı almışsa sonuna kadar onların yanında olacağız. Hiçbir güç bizi bu yoldan döndüremeyecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bugün sabah saatlerinde Taksim Meydanı’na gerçekleştirilen törende Cumhuriyet Anıtı önüne çelenk bıraktı. Törene, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Füsun Sökmez, Hatice Almaca, Zeynel Emre, Hasan Karaoğlu, Sinan Karahan, Olgun Çelik, Mehmet Diribaş; CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Gökçek, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güney ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı adına kısa bir konuşma yapan İl Sekreteri Zeynel Emre, “Son yıllarda AKP iktidarı tarafından ülkemizin temel değerlerine karşı adeta bir savaş açılmış durumda. Bayramlarda çelenk koyarken bile akıl almaz yönetmeliklerle karşı karşıya kalıyoruz. Daha önce böyle günlerde Atatürk Anıtı’na çelenk ve çiçeği rahatlıkla bırakabiliyorduk. Ancak son yıllarda çıkan bir yönetmelik ve düzenleme doğrultusunda bayram kutlamaları kısaca geçiştirilen şovlara dönüşmüştür. Şunu unutmayalım bugün özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünyadaki çocuklara Mustafa Kemal Atatürk’ün bir armağanıdır.Çocuklarımıza bugünlerin neden önemli olduğunun anlatılması lazım.Bayramlar bizim kültürümüzde toplumsal barışın hayata geçirildiği günlerdir. Her türlü baskıya rağmen bayramlarımızı halkımızla milletimizle kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da Taksim’de olacaklarını ifade eden Emre, “Cumhuriyet Halk Partililer olarak 1 Mayıs’ta İşçiler nerede kutlama yapma kararı almışsa sonuna kadar onların yanında olacağız. 1 Mayıs'ı bu alanda kutlamamıza engel olunmasının hiçbir geçerli sebebi yok. Her türlü baskıya rağmen bayramlarımızı halkımızla milletimizle kutlamaya devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu yoldan döndüremeyecektir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim