CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre Doğa Haklarından Sorumlu Şeyma Dumrul’un önderliğinde  Şişli-Grand Cevahir Otel Safir Salonunda  106 Çevreci  (STK) Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcileri 3.kez CHP İstanbul İl Başkanlığının organizasyonunda bir araya geldi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın  ve il yönetim kurulu Üyeleri Fuat Keskin,Şeyma Dumrul ve Çağdaş Murat Sabancı’nın “Yaşanabilir Bir İstanbul “ konulu  çevre toplasına büyük bir bir katılım vardı.

Şerma Dumrul’un hoş geldiniz konuşması ile başlayan toplantı,CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın , Parti Programındaki “Çevre ve Doğa Hakları “ Beyannamesini sunmasının ardından  katılımcılar söz aldılar.

İstanbul’da yaşanan çevre sorunlarının yanı sıra ,bu konuda çözüm önerilerini ve Baz istasyonlarına karşı tepkileri ifade ettiler.
Olumsuz hava koşulları ve İstanbul trafiğine rağmen Şile, Silivri, Adalar gibi uzak yerlerden gelen STK temsilcileri yaşanan sorunların yanı sıra çözümde de birliktelik gerektiğini ifade ettiler.

İl Başkanı Murat Karayalçın konuşmasında Nükleer Santrallerin Hükümet olmaları halinde askıya alınacağını ve anlaşmaların iptal edileceğini ifade etmesi üzerine büyük alkış aldı.STK temsilcileri ile 3.kez bir araya gelen Başkan Karayalçın,”Kent Hakkı ve Doğa Hakkı İlkelerine önem verdiklerini ve Türkiye’nin “Ekolojik Anayasası “ mutlaka olmalıdır dedi.
Toplantıya İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş 74 STK adına katılırken, çeşitli alanda faaliyet gösteren STK önderleriyle sayı 340’a ulaştı.

En çok çevreci  grubu ile katılan ise,Ali Gündüz (Alo Afiş),Salih Zeki Durmuşoğlu ve Bülent Yalçınkaya’nın gruplarından oluşan Zeytinburnu İlçesi  çevreci grupları oldu.

Balıkçılık sorunları,deniz kirliliği,Türk Boğazlarında yaşanan tehlike ve benzer konuların tartışıldığı toplantının çok yararlı geçtiğini ifadede eden katılımcılar,Başkan Karayalçın’dan bu tür toplantıların sık aralıklarla yapılmasının faydalı olacağına değindiler.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)



Editör: TE Bilisim