Bu internet sitelerine giriş yapan İstanbullular, kentte yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini fotoğrafları veya videolarıyla paylaşabilecek ve sorunların çözümüne ilişkin süreçleri günbegün takip edebilecek.

İstanbul Times Haber Merkzi 


CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projenin ilk ayağında  www.dikkatcek.org adlı internet sitesi var. Bu uygulama kapsamında İstanbullular, yaşadıkları bölgelerde karşılaştıkları sorunların video ve 
fotoğraflarını #dikkatceketiketiyle instagram’da paylaşacak. Bu paylaşımlar isedikkatcek.org adlı sitede yayınlanacak. İstanbulluları gönüllü muhabirliği çağıran bu projeyle kentin sorunları belirlenecek ve çözüme yönelik adımların atılması adına çalışmalar başlatılacak.

Sorunların çözülüp çözülmediği de yine bu siteden açıklanacak ve çalışmalar hakkında bilgi akışı sürekli güncellenecek. İlk etapta instagram üzerinden fotoğraf paylaşımına izin veren bu uygulamaya çok yakında twitter da dahil edilerek tüm İstanbulluların kentin sorunlarını ortak bir platformda görebilmesine ve çözüm süreçlerine katkı sunmalarına imkan sağlanacak.


Projenin diğer ayağı olan www.istanbul2015.org adlı internet sitesinde ise yine vatandaşların İstanbul’da gündelik yaşamda karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaşabilecekleri bir uygulama bulunuyor. Bu uygulama ise vatandaşların şikayetlerini ve çözüm yöntemlerini ayrıntılarıyla paylaşabilmelerine imkan sağlıyor. Bir e-demokrasi projesi olan bu uygulamayla İstanbullular kentin sorunlarını veya bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri için hazırladıkları dosyaları paylaşabilecekler.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim