Toplantıda konuşan İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul’da gerçekleştirilen 29 Mayıs İstanbul’un Fethi kutlamalarını hatırlatarak çok çarpıcı bir bilgi paylaştı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Canpolat, Okmeydanı’nda Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na ait arazilerin AKP tarafından yandaşlarına peşkeş çekildiğini söyledi. Canpolat, “Bugün İstanbul’un fethiyle ilgili İstanbul’un her yerinde olağanüstü hazırlıklar var. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde fetih merkezi, Galata’nın bulunduğu bölge Okmeydanı’nın olduğu alandır.

Fatih Sultan Mehmet Vakfı’nın kurulduğu merkez de Okmeydanı’dır. Şimdi günlerdir Fatih Sultan Mehmet’ övüp övüp bitiremeyenlere soruyorum; Okmeydanı’ndaki Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na ait arazilere ne oldu?

Onlardan önce ben söyleyeyim. Okmeydanı’ndaki milyonlarca metrekarelik vakıf arazisi yandaşlara peşkeş çekildi. Tarihi değeri olan vakıf arazileri, rant uğruna yandaşlar arasında pay edildi. Okmeydanı’ndaki vakfa ait araziler, özel şahıslara tapu verilerek dağıtıldı. Vakıf topraklarına İstanbul’un dışında arazi tahsis edildi. Hangi bölgelerde vakfa arazi tahsis ettiklerini açıklayacaklar.

Fatih Sultan Mehmet’in mirası İstanbul’un siluetini bozanlar, bu kenti talan edenler hesap verecekler” dedi. Canpolat, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapacağını sözlerine ekledi.


“İstanbul’u işgalden kurtaran 19 Mayıs ruhudur”

İstanbul’un 20. yüzyılın başlarında işgal altında olduğuna söyleyen Canpolat, “Cumhuriyet kurulmadan önce İstanbul’da Avrupa’nın birçok ülkesi Osmanlı’dan alacaklarını tahsis edemediği için kendi vergi dairelerini kendi mahkemeleri kurmuşlardı. İstanbul Karaköy’de İngilizlerin; Beyoğlu’nda Fransızların vergi daireleri vardı.

Müslümanlardan vergi topluyorlar, ödeyemeyenleri de kendi mahkemelerinde yargılıyorlardı. İşte o dönem İstanbul başta olmak üzere birçok bölgemizin emperyalist ülkeler tarafından işgal edilmesine karşı bağımsızlık ve özgürlük ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk’tür. İstanbul’u işgalden kurtaran 19 Mayıs ruhudur” dedi. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim