6 Mart 2015 tarihinde yapılan Belediye meclis toplantısında CHP'li  meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen Ak Partili meclis üyelerinin kabul etmesi ile başkan'a Gölet'in satışını yapma yetkisi verildi

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir ilçe başkanlığı  Bahçeşehir Testili Kızlar mevkisinde yaptığı basın açıklaması ile Gölet bölgesinin % 5 imar'a açılması ve hasılat paylaşım esasına göre ihale ile satılmasını durdurmak için yülzerce kişinin katılımı ile bir protesto eylemi yaptı.

İstanbul Times Haber Merkezi  

Eyleme Milletvekilleri,İl başkan yardımcısı ve çok sayıda Miletvekili adayıda destek verdi

Yeni dönemde Milletvekili adayı gösterilmedikleri halde Bahçeşehirlilerin yaptığı eyleme destek veren Umut Oran ve Ali Özgündüz'ün bu tavrı CHP örgütünü mutlu etti.

İlç başkanı Kazım Özeren yaptığı konuşmada şunları söyledi "
Şelalepark içinde aynı şeyi yaptılar. Halkımızın ve bizlerin direnci ve hakkımızı aramamız sonucu buradaki oyunlarını bozduk. Hep birlikte hareket edersek Gölet'in imar'a açılmasını ve hasılat paylaşımına göre ihale ile satılmasını da engelleyebiliriz. Biz fazladan ve extradan bir talepte bulunmuyoruz. Burada ev satın alanlar Gölet' i bu şekilde görüp ev satın aldı. Şimdi burayı imar'a açmak haksızlık olmazmı ? Ama AKP'nin geleceğinde yalan ve talan var. Cami yerini bile TÜRGEV diye bir vakfa 29 yıllığına vermediler mi ?  Şimdi de Gölet'e göz diktiler.Allah sizin gözünüzü doyursun diyerek tepkisini ortaya koydu".

CHP İstanbul Miletvekili Ali Özgündüz'de konuştu "Bir hukukçu olarak konuşuyorum burayı ihale ile satarak imara'a açamazlar.Burada ikamet eden herkesin dava açma hakkı var.Parti olarak ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza hukuki destek vereceğiz. Ben burası ile alakalı meclise önergede verdim. Ama verecek cevapları yok. Allah gözlerinizi doyursun,yazıktır ayıptır halkın yeşil alan ihtiyacını betona teslim emekten çekinmiyorsunuz" diyerek sert tepkisini ortaya koydu. 

CHP İstanbul İl başkan yardmcısı Oğuz Soydan ise Başakşehir  Belediye başkanı Mevlüt Uysal 'ın yaptığı çalışmanın çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak kırk yıl düşünseniz aklınıza  gelmeyecek bir yöntem ile halkın yaşam alanlarını betona teslim etmek için  Bahçeşehir Gölet Bölgesini imar 'a açmak çok tehlikeli bir çalışma olduğunu vurgulamak isterim dedi. Soydan, gerek il örgütümüz,gerekse de ilçe örgütümüz olarak halkımızın haklı mücadelesinin hep yanında olacağız dedi.

Umut Oran ise 2002 den önce AKP iktidara gelmeden İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan 3 metre iken şimi i1.5 metreye düştüğünü iddia etti. Oran parti olarak nereden gelirse gelsin hep haksızlıklara karşı olduklarını vurgulayarak burada da halkımızın yanında olacağız dedi. 

Başakşehir Times Gazetesinin manşet haberi "Ne Olacak Bu Gölet'in Hali" elden ele dolaştı 

Başakşehir'in
ilk gazetesi olan Başakşehir Times'ın bu sayısında bütün tarafların görüşlerine önyargısız bir şekilde yer verilen Manşet haberinin 2 tam sayfa olarak işlendiği sayısı eylem boyunca bir çok katılımcı tarafından  pankart şeklinde açılması ise dikkatlerden kaçmadı. Testili Kızlar mevkisinde toplanan yüzlece eylemciye hitaben basın açıklaması yapıldıktan sonra kalabalık Gölet Bölgesine kadar yürüdü. Burada konuşmalar yapılarak ihalenin yapılacağı gün yeniden bir araya gelmek için ayrılan kalabalık grup Gölet'e sahip çıkacağız temennisi ile olaysız dağıldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim