CHP, “Demokratikleşme süreci kadınsız olmaz”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2010 yılı Mart ayı Meclis oturumunda her alanda anayasal eşitlik istediklerini dile getiren CHP İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Gülseren Alparslan Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada şunları söyledi;
Kadına verilen haklara Cumhuriyet Devrimleri öncü olmuş, seçme ve seçilme hakları kadın-erkek eşitliğini başlatmıştır
“18.YY ‘dan itibaren dünyada kadınlar iyi eğitim daha iyi çalışma koşulları ve demokratik hakları için mücadeleye başladılar. Cumhuriyet devrimlerinin öncülerinden olan 1924 de kabul edilen öğrenim birliği, hilafetin kaldırılması, medeni yasa ile hukuk önünde eşitlenip, resmi nikâh, tek eşlilik, seçme ve seçilme hakları gibi devrimlerin tümü ulusal kalkınma bağlamında, kadın-erkek eşitliğinin öne çıktığı uygulamalarıdır”
Demokratikleşme süreci kadınsız olmaz
“Dünya nüfusunun %50’sini kadınlar oluşturmaktadır. Fakat bu sayısal eşitliğe rağmen toplumsal, ekonomik ve siyasi alana geçildiğinde dengenin hemen erkeklerden yana bozulduğu görülmektedir. Bugün, demokratikleşme sürecinin kadınsız olmayacağı gerçeği, ülkemiz ve dünya kamuoyunun gündemindedir. Türk kadını olarak karşı karşıya bulunduğumuz eşitsizliğin kaynağına baktığımızda; yerleşik değer yargıları, geleneklerden olduğu kadar, uygulanmakta olan çeşitli politikaların ekonomik ve sosyal gelişmelerin de önümüze engel olarak çıkmaktadır”
Evde, tarımda, ormanda çalışan kadınlarımız iş kanunu kapsamına alınsın
“Uluslararası sözleşmelerin toplumsal yaşam ve hukuk sistemine yansıtılmasına, analık izni sonrası ödenen ücretlerin iki katına çıkartılmasına, kadının her yaşta eğitimine devam edebilmesine, kadının iş gücüne katkısının artırılmasına, evde, tarımda, ormanda çalışan kadınların iş kanunu kapsamına alınmasına, girişimci kadınlara eğitim ve kredi olanaklarının genişletilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Biz kadınlar her alanda anayasal eşitlik istiyoruz”
Kadına her alanda ANAYASAL eşitlik istiyoruz
 “Mustafa Kemal Atatürk”ün söylediği gibi “BİR TOPLUMUN BİR ORGANI FAALİYETTE İKEN DİĞER ORGANIA İŞLEMEZSE, O TOPLUM FELÇ OLUR” düşüncesi ile seçilmiş olan biz şanslı kadınlar olarak kadının konumu toplumdaki uygarlık göstergesidir diyoruz ve her alanda ANAYASAL eşitlik istiyoruz. Yaşamın her alanında kadınlarımızın daha özgür ve eşit olması dileği ile “Emekçi Kadınlar günü” kutlu olsun.”
 
 
 
Editör: TE Bilisim