29 Mart 2009 Yerel Yönetim Seçimlerinden sonra iki ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, CHP Başakşehir İlçe Teşkilatı ciddi bir ekip çalışmasına girdi. CHP’nin genç ve dinamik ilçe başkanı Özgür Karabat ve ekibi girdikleri çalışmalar ile beş sene sonra’nın hesabını yapıyor.

ISTANBUL TIMES-ÖZEL HABER

CHP’nin yeni açacağı Başakşehir irtibat bürüsunda gazetemize özel demeç veren CHP Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat ilçe hakkında konularına hakim bir pozisyonda olduklarını söyledi.

"BAŞAKŞEHİR’DE İDDİALI OLDUĞUMUZ ALDIĞIMIZ OY İLE ORTAYA ÇIKTI" 

Karabat, yaptığı açıklamada, “Birçok kesim Başakşehir’de AKP’nin oyları silip süpüreceğini düşünüyorken bile biz burada seçimi alabilme şansımızın çok yüksek olduğunu biliyorduk. Benden önceki ilçe başkanı arkadaşımız ve karar vericiler oy potansiyeli iyi olan  Malatya, Adıyaman ve Bitlisli li yurttaşlarımızdan sevilip sayılan birer kişiyi meclis üyesi olarak yazmış olsalardı inanıyorum ki biz burada seçimi alırdık.AKP ile aramızdaki oy farkı sadece 7 bin.Bizim AKP den 3.500 oy aldığımız varsayılsa oylarımız eşit olacaktı.Ben CHP’nin burada yaptığı ufak tefek stratejik hatalardan dolayı seçimi kaybettiğini düşünüyorum.Bu secimde iyi dersler çıkardık ama bir dahaki seçimde aynı hataları yapmayacağımız için 2.dönem belediye başkanının CHP’ye ait olacağını daha şimdiden görebiliyorum” şeklinde konuştu.  

"BİZ MUHALEFET EDERKEN YAPICI OLUYORUZ"   

Amaçlarının Başakşehir’e hizmet olduğunu kaydeden Karabat, “Amacımız ve düşüncemiz Başakşehir halkının refahı ve mutluluğuna endekslidir. Mevcut belediye başkanı  halkın yararına çalışma yaparsa biz daima yanında olacağız.Ne zamanki halkın yararına çalışmayı bıraırsa bu kezde karşında duracağımızı belirtmek isteriz.Çünkü Bir çok kararı almak için üçte iki çoğunluk şartı var ve AKP’nin de meclis dağılımı buna yeterli değil.Meclis üyelerimizin önüne gelen kararlarda halkın menfaati ve mutluluğu var ise bir an bile geri durmaz kararlara imza atarız.Ancak halkın menfaati söz konusu değilse de hiçbir kuvvet bizlere o imzaları attıramaz” dedi.  

BAŞAKŞEHİR’DE EN BAŞARILI PARTİ CHP’DİR 

Oy oranlarına bakıldığı zaman en başarılı partinin Başakşehir'de CHP'nin olduğu görülür diyen Karabat, seçimde partilerin aldığı oyları şu şekilde belirtti.Ak Parti yüzde39 ile 39.072 Oy,CHP yüzde 31.70 ile31.781 Oy,Saadet Partisi         yüzde 11.70 ile 11.707 Oy,DTP yüzde 9.80 ile 9.779 Oy,MHP ise yüzde 5.40   ile 5.455  Oy almıştır. AKP devasa bir seçim bütçesi kullandı. Seçimlerden önce kaçak yapıya ses çıkarmayarak bir neyi seçmenin kaçak kat atamsına göz yumdu ve bizden fazla 7 bin oya alarak başkanlığı aldı. Seçimden önce AKP kanadı hep biz % 50’nin üzeride oy alacağız diyorlardı ama  hesapları tutmadı.AKP il genelde % 44 oy aldığı halde ilçede % 38 küsür oy alıyor.Mevlüt başkanın bu aradaki altı puanı iyi okuması gerekir” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim