Mayın tasarısı Meclis'ten geçti, ancak siyasi dalgaları sürüyor... CHP yasayı Anayasa Mahkemesi gündemine taşımak üzere kolları sıvadı.
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay "Bu yasa en kısa sürede Anayasa Mahkemesine götürülecek ve yürürlüğünün durdurulması talep edilecek" dedi. Okay, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, mayın yasasının Anayasa'ya aykırı bir şekilde Meclis'ten geçtiğini belirterek mayın temizleme işinin Milli Savunma Bakanlığınca yapılması ya da Maliye Bakanlığınca ihale açılması için yasaya ihtiyaç olmadığını kaydetti.

GENEL DEĞİL ÖZEL, İŞE ÖZGÜ YASA OLMAZ

Okay "Yasanın içine özel olarak yap-işlet-devret modeli yerleştirilmiştir. Bu yasa, genel bir yasa olmaktan uzaktır. Bir işe özgü yasa çıkmaz. Yasaların temel özelliği sürekli olmasıdır. Yasalar, bir defa kullanılıp misyonunu tamamlamaz'' diye konuştu.

YASAMA TEKNİĞİNE AYKIRI

Mayından temizlenen alanlardaki Hazine taşınmazlarının ihaleyle satılmasının söz konusu olduğunu, bununla ilgili daha sonra düzenleme yapılacağını kaydeden Okay yasayla düzenlenmesi gereken konuların yönetmeliğe bırakılmasının yasama tekniğine aykırı olduğunu söyledi. Okay, "Yasama tekniğine ve Anayasaya açıkça aykırı olan bu yasa, Cumhurbaşkanının onaylamasının ardından en kısa sürede Anayasa Mahkemesine götürülecek ve yürürlüğünün durdurulması talep edilecektir" dedi.

BU İKTİDAR TARİHE GEÇECEKTİR

Mayın yasasını "adrese teslim bir yasa" olarak nitelendiren Hakkı Süha Okay AKP'nin düzenleme için iki kez kapalı grup toplantısı yaptığını belirterek, "TBMM'ye tek kişinin buyruğuyla yasama faaliyeti yaptırılmıştır" dedi. Çoğunluk diktası ve lider hegemonyasının demokrasiye ciddi zarar verdiğini ifade eden Okay ''AKP, bu yasayla mayın temizleme işinde sınır topraklarını yabancı firmalara teslim eden bir ülkenin iktidar grubu olarak tarihe geçecektir.'Sultanlık anlayışıyla yönetilmesinden, bu ülkenin bir an önce kurtulması lazım'' diye konuştu.

Editör: Ferdi TÜRK

Editör: TE Bilisim