İlk Kitabı tam 22 Önce çıktı ama imza gününü yeni yapıyor 

Malatya’da Eğitim ve Öğretim gören öğrencilerin kaynak eser olarak faydalanacakları bir Malatya kitabının olmayışı Malatya da Kitap ve Kırtasiye Mağazası işleten Hüseyin Çetiner’i bu açığı kapatmaya itti. Ciddi bir araştırma ve gezi yapan Çetiner yazdığı Malatya kitabını 1993 yılının Ağustos ayında satışa sundu. O yıldan sonra Kitap 3 basım daha yaptı. Şu an 4.Baskısı satışta olan kitabı yüz binlerce öğrenci  okudu.

Hüseyin Çetiner
dostlarını yormamak için 22 yıldır yapmadığı imza gününü yaparak bu konuda da tarihebir not düşmek istiyor.Çetiner imza yeri olarak neden TÜYAP kitap fuarını değil de Zeytinburnu sorumuza şu şekilde cevap verdi. İmza günüme davet ettiğim dostlarımın büyük çoğunluğu  Zeytinburnu ve civarında ikamet edenlerdir. TÜYAP buraya 30 Km mesafede bir yer. Dostlarıma zahmet vermemek adına  imza yeri olarak da Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesinde bulunan Malatya derneğimi seçtim dedi.


2008 Yılında Malatya Kitabına Kardeş geldi  ZEYTİNBURNU Kitabı

Çetiner 2008 yılında doğduğumuz yerin kitabını yazdık.Neden doyduğumuz yerin kitabını da yazmıyoruz dedi ve “Gelişim ve Değişim Tarihi İçinde ZEYTİNBURNU” isimli kitabı da kültür ve sanat hayatına kazandırdı.


Hüseyin Çetiner kendisine destek olanlara teşekkür etti

Hüseyin Çetiner şunları söyledi ”İmza günü yapacağımı ilk ifade ettiğim zaman Zeytinburnu Malatyalılar Dernek Başkanı Suat Sarıkaya ,Zeytinburnu Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı ve Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat, Başakşehir  Malatyalılar Dernek başkanı Erdal Tunç,Zeytinburnu Göklap Mahalle Muhtarı,İzollu Vakfı Yönetim kurlu üyesi Celal Ertuğrul  ve değerli hemşehrim iş adamı İhsan Tezgider kardeşim ellerinden ne gelirse seve seve yapacaklarını ifade ederek beni cesaretlendirdikleri  için hepsine teşekkür ederim.


İmza günü yeri ve zamanı

Zeytinburnu Malatyalılar Derneği  (Başkan : Suat Sarıkaya)

Adresi : Seyitnizam Mahallesi Mevlana Caddesi NO:48  Zeytinburnu/ İstanbul

İrtibat Tel : 0532- 344 05 12
 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
  
Editör: TE Bilisim