Cakarta Eyaleti tanıtım toplantısında, Endonezya turizm yetkilileri, Endonezya'da faaliyet gösteren turizm acenteleri, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği temsilcileri, Türkiye”den Uzakdoğu-Asya ülkelerine tur düzenleyen turizmciler ve basın mensupları katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi


Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumaningprang, Cakarta Eyaleti Turizm ve Kültür Ofisi Başkanı Cucu Ahmad Kurnia, Endonezyalı parlamenter Muhammad Subhki’nin de hazır bulunduğu toplantı, geleneksel dans gösterisi ve Cakarta’nın tanıtım filmi ile başladı. Tanıtım filminde 17 binden fazla adadan oluşan Endonezya’nın; din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, farklı kültürleri içtenlikle kabul ettiği vurgulandı.


Cakarta güvenli bir şehirdir

Cakarta’nın sahip olduğu doğal güzelliklerin, tapınakların, sahillerin, müzelerin, otellerin ve alışveriş merkezlerinin tanıtımlarının yapıldığı organizasyonda, Cakarta’nın güvenli bir şehir olduğuna da dikkat çekildi.
Cakarta Eyaleti Turizm ve Kültür Ofisi Başkanı Cucu Ahmad Kurnia; ‘‘Birçok uluslararası turist, Cakarta’ya gelmeyi tercih ediyor. Gelen turistler arasında Ortadoğu ülkelerinden insanlar da mevcut. Biz de Endonezya Turizm ve Kültür Bakanlığı olarak ülkemizin doğal güzelliklerini ve kültürünü tanıtarak, Cakarta’ya daha çok yabancı ziyaretçinin gelmesini umut ediyoruz’’ dedi.


Cakarta eğlence ve konfor için hazır
Cakarta’daki turizm sektörünün hızla büyüdüğünü belirten Cakarta Milletvekili Muhammad Subhki; ‘‘Cakarta turizmi kazançlı bir iş alanı olarak büyümeye devam edecek. Cakarta şu anda gezginler için çok çeşitli deneyimler ve konfor sağlamak için hazır. Yaklaşık 1300’e yakın eğlence merkezi bulunan Cakarta’da uluslararası modayı da yakından takip edebilir, indirimli alışverişler yapabilirsiniz’’ dedi.
Gün içerisinde Endonezya’nın ve Türkiye’nin önemli turizm acentelerini bir araya getiren “Tanıtım Turu Jakarta 2013” gün sonunda eğlenceli bir gala yemeğine de ev sahipliği yaptı.
Gala yemeğinde davetlileri selamlayan Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumaningprang; ‘‘Dost ülke olan Türkiye ve Endonezya arasında birçok alanda işbirliği kurmayı gönülden istiyoruz. İki ülke arasında turizm ve kültür alanında işbirliği gerçekleştirirsek, ekonomi adına da büyük kazançlar sağlamış oluruz’’ dedi.


Karşılıklı olarak turizm tanıtımları gerçekleştiriyoruz

Turizm ilişkilerinin geliştirilmesinin iki ülke arasındaki işbirliği açısından önemli olduğunu vurgulayan başkonsolos, bu yönde belirli adımların atıldığını, her ülkenin karşılıklı olarak turizm etkinlikleri düzenlediğini hatırlattı. Başkonsolos Kusumaningprang, Endonezya’nın zengin ve güzel doğaya sahip olduğunu, ülkedeki turizm hizmetlerinin üst düzeyde olduğunu ve dinlenmeyi seven her Türk vatandaşının mutlaka Endonezya’yı görmesi gerektiğini belirtti.


Endonezya yemekleri, folklor ve kültürü sergilendi

Endonezyalı aşçılar tarafından hazırlanan yöresel yemeklerinin tanıtıldığı ve birbirinden renkli ve coşkulu dansların sergilendiği gala yemeğinde, Endonezya’nın önemli müzisyenlerinden Siti Rahmawati de Endonezce, İngilizce ve Türkçe şarkılarıyla geceyi renklendirdi. Katılımcılara yöresel hediyelerin de dağıtıldığı etkinlik, onlarca kişiye Endonezya tatili ve uçak bileti ödüllü çekilişle son buldu.
Editör: TE Bilisim