Dün tüm medya Cem Garipoğlu’na kilitlenmişken, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın günboyu gelişmeleri birlikte izledi. Cinayete ilişkin onlarla konuşan ilk isim ise Uğur Dündar oldu.

Dün akşam Star Ana Haber’de yayınlanan röportajlarda Güler ve Çapkın, Cem Garipoğlu’nun yakalanışı ve Münevver Karabulut cinayetine dair önemli açıklamalar yaptı.

''İSTANBUL’DA OLDUĞUNU ANLADIK''

Hüseyin Çapkın, Münevver’in firarı katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun son bir haftadır İstanbul’da ya da İstanbul’a çok yakın bir şehirde olduğunu hissettiklerini söyledi.

Çalışmanın bir ekip işi olduğunu vurgulayan Çapkın, Cem’in kendi kendine saklanmasını pek mümkün görmediğini söyledi.

CEM NEREDE SAKLANDI ?

 

Emniyet Müdürü, Uğur Dündar’ın “Peki saklandığı ev nerede?” sorusuna ise Cem’in bununla ilgili net bir bilgi vermediğini söyledi ve “Bu konuda bir tahmin yapmak şu aşamada zor” dedi.

ŞİMDİ NE OLACAK ?

Çapkın, bundan sonra savcılık soruşturmasının süreceğini, durumun gerektiği zamanlarda polise havale edileceğini ve emniyetin istenen alanlarda araştırmalar yapacağını açıkladı.

ATALAY: 1 AYDIR BİLİYORDUK..

Çapkın’ın verdiği bilgiye bir katkı da dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan geldi. Atalay, “Son bir aydır Cem Garipoğlu'nun İstanbul'da olduğunu tahmin ediyorduk. Aileye yaptığımız baskı sonuç verdi ve teslim ettiler” dedi.

“TAM SAHA PRES”

İstanbul Emniyet Müdürü, kurdukları kriz masasının çalışması ve basının ısrarla yaptığı haberler ile “tam saha pres” oluştuğunu ve daralan çember ile Cem'in teslim olmaya zorlandığını söyledi.

CEM’İ İYİ TEMBİHLEMİŞLER

 

Hürriyet'te yer alan bir detaya göre Cem Garipoğlu ile emniyette yaklaşık bir saat sohbet eden üst düzey emniyet müdürlerinden biri, Cem'in cinayetin ayrıntılarıan dair bazı bilgiler verdiğini ancak kendilerini ikinci bir kişiye götürecek ifadelerden kaçındığını söyledi. Emniyet Müdürü, “İyice tembihlenmiş bir hali vardı” diye konuştu.
- Hayyam Garipoğlu ile kesinlikle teslim pazarlığı yapılmadı

- Olaya kurumsal yaklaştık. Kriz masası oluşturduk. Basın açıklamalarını bile dikkatli yapmaya çalıştık. Her önüne gelen konuşsun istemedik. Az konuştuk.

- Kaçarken iz bırakılmadı. Takip dışı kaldı. Bu yardım almadan mümkün değil. Yardımı yapan kim buna da bakılacak

- Ailenin ifadelerinin tekrar alınması süreci hızlandırdı.

- Süreci basın da hızlandırdı. Haberler baskı olarak aileye döndü.

- Sürecin sonuç vereceğini biliyorduk ama zaman belli değildi.

- 17 yaşındaki bir çocuğun bunca zaman saklanması pek mümkün görünmüyor. En azından akıl veren biri var.

Editör: TE Bilisim