CHP’nin en renkli Meclis üyelerinden birisi olan iş adamı Cemal Doğan ile Balkan seyahatini konuştuk.

Sayın meclis üyesi siz yaptığınız çalışmaları sosyal medya da paylaşarak bizleri bilgi sahibi yaptınız kısaca Makedonya gezinizi anlatır mısınız ?

Evet Başakşehir Belediye Meclis üyeleri olarak Makedonya’ya üç günlük bir resmi ziyaret yaptık. Tabi bu ziyaret esansında bütün meclis üyesi arkadaşlarımız resmi toplantı ve ziyaretler dışında arta kalan zamanlarını tarihi ve turistik  mekanları gezerek geçirdiler. Ben de bu şekilde verimli bir seyahat yaptığımı düşünüyorum.


İstanbul Times Haber Merkezi / Merve Saraç 

Peki orada yaptığınız ziyaretler esnasında en çok neresi sizi heyecanlandırdı ?

Balkanların bizim tarihimizde çok önemli bir yeri var. Hele hele Makedonya’nın yeri ap ayrı. Çünkü modern Türkiye Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün okuduğu Manastırdaki Askeri İdadiye girdiğimiz an  CHP meclis üyeleri olarak çok duygulu bir an yaşadık. Paşamızın adım attığı sınıf ve koridorları gezerken yaşadığım huzur ve heyecan çok güzel bir duygu idi.

Kalkandelendeki  Bektaşi dergahını da ziyaret ettik. O da seyahatimizin ayrı bir güzelliği oldu. Üsküp Gazi baba belediyesi ziyaretimiz başta olmak üzere Türkiye  için önemli bir ülke olan Makedonya seyahatimiz meclis üyesi olduktan sonra ilk yurt dışı seyahatimiz olmasından dolayı önemsiyorum.


Son olarak neler söylemek istersiniz ?

Seyahatimizin planlamasını yapan Belediye çalışanlarımızı emeklerinden dolayı kutlarım. Bu seyahat anında elde ettiğimiz bilgi birikimlerimizi halkımıza ulaştırdığınız için yayın  grubunuzu da tebrik ederim.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim