İş adamı Cem Uzan'ın hapis ihtimali ortaya çıktığı için, Antalya'da bir tekneyle Ürdün'e kaçtığı iddia edildi..

İddialara göre bayramdan bu yana haber alınamayan Uzan, tatili için gittiği Antalya'dan bir tekneyle Meis adasına geçti.. Oradan da büyük bir yatla Ürdün'e kaçtı..

Yanında ailesinin de olduğu söylenen Uzan için avukatı "yerini söyleyemem", evindeki yardımcıları ise "tatilden dönmedi" dedi. Gazete Habertürk'ün ulaştığı avukatı, Şaylan Çığğın, "Yargılanmaları seyrinde gidiyor. Olumsuz bir durum yok. Benim Cem Uzan'ın nerede olduğunu dair açıklama yapmam olanaksız. Kendisinden "açıklama yap" talimatı gelmeden de konuşmam" dedi.

DAVALAR

Baba Kemal Uzan'ın, Polonya'da faaliyet gösteren "Novahuta ile" "Eurocement" adlı çimento şirketleri üzerinden 2007 yılında açtığı 4 milyar dolarlık tahkim davası aleyhte sonuçlanınca Uzanlar avukatlık giderleri dahil Türkiye'nin yaptığı tüm masrafları ödeme cezasına çarptırıldı.

Türkiye aleyhine açılmış BM ile Dünya Bankası'nda görüşülmeye devam eden 40 milyar dolarlık tahkim davası içinde bulunan 10.1 milyar dolarlık Libananco davası kararının ise Kasım ayında çıkması bekleniyor. Çukurova ve Kepez Elektrik ile ilgili olan bu dava çok kritik..

CEZAEVİ KORKUSU

Cem Uzan Beykoz'daki evinin havuzuna inşa ettirdiği gizli bölümde sakladığı 3 milyon 596 bin adet Telsim kontör kartı nedeniyle "emniyeti suistimal" suçundan yargılandığı Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay'daki kararın onanması halinde Uzan'ın hapse gireceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim