Münevver Karabulut'un katil zanlısı C.G, Çocuk Şube Müdürlüğü'nden Gülhane Çocuk Mahkemesi'ne götürülürken halk tarafından linç edilmek istendi...

Sabaha karşı aile avukatıyla teslim olan C.G. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndenÜsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirilmişti. Buradaki sorgusunun ardından Gülhane Çocuk Mahkemesi'ne götürülmek üzere polis otosuna bindirildiğinde orada toplanan halk tarafından linç edilmek istendi. Kalabalık polis aracına saldırdı.

Polisin güvenlik sağlamakta zaman zaman zorlandığı görülse de Cem G. yara almadan mahkemeye götürüldü.

AYRINTILAR DİKKAT ÇEKİYOR

Cem G.'nin yakalanmasına ilişkin ayrıntılar da dikkat çekiyor. 27 Ekim doğumlu Cem G. bundan 40 gün sonra teslim olsaydı o zaman Emniyet'in çocuk şubesinde değil, organize şubede ifade verecekti.

Cem G.'yi teslim eden avukatın da cezaevindeki babadan bir gün önce vekalet aldığı da biliniyor.

NE KADAR CEZA ALIR?

Ceza Kanunu hükümlerine göre, C.G'nin alabileceği en ağır ceza 24 yılı geçmiyor. Çünkü suç esnasında 18 yaşını geçmediği için G'ye 18 yaşından küçükleri bağlayan kanun maddesi hükümleri uygulanacak. Buna göre, Garipoğlu 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını' öngören suçtan suçlu bulunursa bu ceza en az 18, en çok 24 yıl olarak uygulanacak. 

Editör: TE Bilisim