Münevver Karabulut’un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu 197 gün sonra avukatları tarafından Bahçelievler’de polise teslim edildi. Garipoğlu cinayeti tek başına işlediğini söyledi

CİNAYET NEDENİ KISKANÇLIK

Cem Garipoğlu gece yarısı Bahçelievler’de E-5 Karayolu’nda avukatı Aytekin Kaya ile buluştu. Avukat Kaya’nın verdiği bilgiye göre Cem Garipoğlu daha sonra Asayiş Şube’ye götürüldü. Kaya, “Asayiş şubede iyi karşılandı. Cem, ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğinini itiraf etti. Polise cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini söyledi. 'Pişmanım. Babama çok üzülüyorum, onun bir suçu yok" diye konuştu.

AVUKAT: AİLESİ TESLİM ETMEDİ

Karabulut ailesinin avukatı Altan Altınyurt; "Aile teslim edildi, deniyor. Bir oyun, tiyatro oynanıyor. Hangi aile teslim etti? Babası cezaevinde annesi Amerika'da. Kim bu teslim eden aile? Polis bunu açıklamalı. Kim teslim ettiyse onlar korudu bu 6 aylık süre içinde" dedi.

SAKALLI, SAÇLARI UZAMIŞ

Cem Garipoğlu’nun sakallı ve saçları uzamış olduğu görülüyordu. Avukat Kaya, “Cem babasının katil şüphelisi olarak tutuklanmasından son derece üzüntülüydü. Vicdan azabı çekiyordu. Bu nedenle gelip teslim oldu” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaptığı açıklamada, “Polisin sistemli çalışması, kendi çocuğunun katilini arar gibi araması ve basının yayınları Cem Garipoğlu’nun tesliminde etkili oldu” dedi.

Cem Garipoğlu’nun teslim olduğu haberini Münevver Karabulut’un ailesi gazetecilerden öğrendi.

SÜREYYA KARABULUT: NE SÖYLEDİYSEM ÇIKTI

Baba Süreyya Karabulut’un ilk tepkisi “Yakalanacağını üç gün önceden haber aldım. Hiç de sürpriz olmadı. Devletimizin yetkilileri olaya ağırlığını koyunca bunun böyle olacağını tahmin ediyordum” sözleriyle dile getirdi.

Canlı yayınına katılan Süreyya Karabulut, "Adalete güveniyordum zaten. Suçlular yakalandı. Bu cinayetin arka bahçesindeki suçluların ortaya çıkması lazım. Yardım yataklık eden herkesin çıkması lazım" dedi.

Editör: TE Bilisim