Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda bugün Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp Kurumu’na arka kapıdan sokulan Cem Garipoğlu'nun 3 hafta boyunca Gözlem İhtisas Dairesi’nde akli dengesinin yerinde olup olmadığına bakılacak.

Başı kesilerek öldürüldükten sonra cesedi Etiler’de bir çöp konteynerine atılan Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu ile ilgili, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi son duruşmada 3 haftadan fazla olmamak kaydıyla Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’nde akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair kontrol edilmesine karar vermişti.

Karar doğrultusunda Cem Garipoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden bugün sabah saatlerinde cezaevi aracı ile Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na getirildi. Tek kişilik odada tutulacak olan Cem Garipoğlu’nun tüm hareketleri kamerayla izlenecek. Kapıda ise askerler nöbet tutacak. 3 haftanın sonunda hazırlanacak olan rapor, Cem’in yargılandığı Bakırköy 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. Raporda Cem Garipoğlu’nun akli dengesinin yerinde olmadığına kanaat getirilirse, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıklar Hastanesi’ndeki koğuşa sevk edilecek. 

Editör: TE Bilisim