Etiler'de cesedi bulunan Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in, cinayetin işlendiği Bahçeşehir'deki villada keşif yapılması talebi savcılıkça kabul edildi. Savcılıkça, bugün sabah Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cem Garipoğlu'na olay yerinde keşif yaptırılacak.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yımaz'a bir dizi talebi içeren bir dilekçe sunmuştu.

Epözdemir dilekçesinde, olay yerinde keşif yapılmasını talep ederek tatbikatta şüpheliye kamera kayıtlarında cinayet saatlerinden önce 13.08'de testereyi beyaz bir poşetin içinde getirdiğinin tespit edildiğini hatırlatarak testereyi taşıdığı belirtilen poşetin renginin sorulmasını istemişti.

Ayrıca testere almaya evin arka kapısından gittiğini söyleyen Cem'e arkada kapıda anahtar tertibatı olup olmadığı, kapıyı açık bırakıp bırakmadığı ve son olarak testereyi nereden ve nasıl almaya gittiğinin sorulması da talep edilmişti.
Cem'den maktuleyi arka kapıda bekletirken eve nasıl girdiğini ve cinayetin işlendiği iddia edilen mutfakta yaşanılanları uygulamalı olarak göstermesi de istenilen dilekçedeki talepleri yerinde gören soruşturma savcıları Faruk Erşen Yılmaz ile Mustafa Öztürk, bugün cinayet mahallinde keşif yapma kararı aldı.
Cem Garipoğlu'nun hazır bulundurulacağı keşifte avukatı Aytekin Kaya ve bir psikoloğun da bulunacağı belirtildi.

Ayrıca Cem Garipoğlu'nun teslim olduğunda üzerinde bulunan kot pantalonunda yapılan incelemede, pantalonun barkodundan şubat ayında alındığının tespit edildiği, diğer kıyafetlerle ilgili ise bir sonuca ulaşılamadığı öğrenildi.

Bu arada Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun avukatlarının tahliye talebi nöbetçi mahkemece bir kez daha reddedildi.

Editör: TE Bilisim